Konya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2409.7
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66148.38$

Borsa İstanbul'da Gong Konya Kağıt için çaldı

Borsa İstanbul'da Gong Konya Kağıt için çaldı
Yıllık 98 bin ton üretim kapasitesiyle Türkiye’nin yazı tabı kağıt üretiminin yüzde 25’ini karşılayan Konya Kağıt halka arzdan kazandığı güçle yatırımlarını büyütecek

32 yıldır Konya’da kağıt üretim, karton ambalaj ve defter üretim, İstanbul Güneşli’de karton ambalaj üretim tesisleri olmak üzere 4 ana üretim ünitesi ile sektöre sürekli değer yaratmaya devam eden sektörünün öncü kuruluşlarından, Bera Holding’in iştiraki Konya Kağıt’ın halka arz süreci tamamlandı. Konya Kağıt’ın hisseleri, 26 Kasım 2021 tarihinde Borsa İstanbul’da düzenlenen Gong Töreni ile Ana Pazar’da işlem görmeye başladı.  Konya Kağıt A.Ş. hisselerinin ilk işlem günü için düzenlenen Gong Töreni; Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaya, Konya Kağıt A.Ş. Genel Müdürü Cemalettin Tunç Efe, Bera Holding, Konya Kağıt ve Halk Yatırım’ın yöneticileri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. 

KONYA KAĞIT KIYMETLİ BİR ŞİRKETİMİZ

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, “Konya Kağıt, teknolojik birikimi yüksek ve ihracatımıza değer katan çok kıymetli bir şirketimizdir. Konya Kağıt toplam 181 milyon TL ve 55 bin yatırımcıya ulaşarak başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Halka arz geliri ile yatırımlarına devam edecektir. Bu başarılı halka arzdan dolayı emeği geçen herkese, tüm şirket çalışanlarına, aracı kurumuna teşekkürlerimi sunuyorum. Konya Kağıt’a Borsamız ailesine hoşgeldiniz diyorum. Sermaye Piyasalarına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

BORSA İSTANBUL’A DEĞER KATACAĞIZ

Törende konuşan Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaya, “Konya Kağıt A.Ş, Konya’da kurulu kağıt fabrikası, matbaa/ambalaj tesisi, defter fabrikası ve İstanbul Güneşli’de bulunan matbaa/ambalaj tesisi ile 32 yıldır faaliyetini sürdüren bir sanayi şirketidir. Özellikle son yıllarda sürekli kar üretmesi nedeniyle hemen hemen her yıl temettü dağıtma potansiyeline sahip bu şirketimizin Borsa’da işlem görmeye başlamasıyla güç kazanacağını ve aynı zamanda Borsa İstanbul’a değer katacağını düşünüyoruz.  Bera Grubu olarak tüm şirketlerimizi aynı gemide kabul ederek finans planlaması ve yönetimini konsolide olarak ele alıyoruz. Böyle baktığımızda, halka arzla elde edilen gelirin grubun zaten iyi olan konsolide finansal yapısını daha da güçlendirdiği bir gerçektir. Konya Kağıt A.Ş’nin grubun sermaye yapısını güçlendirmek üzere attığı bu adımın hayırlı bereketli olmasını diliyoruz ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

“CARİ AÇIĞA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Konya Kağıt A.Ş. Genel Müdürü Cemalettin Tunç Efe ise, “Konya Kağıt A.Ş. olarak bundan sonraki hedefimiz Türkiye’de üretimi olmayan, ithalat ile karşılanan bazı katma değeri yüksek kağıt türlerine yatırım yapmak olacak. Bu yatırımlarımızın gerçekleşmesi halinde Türkiye’nin cari açığına büyük katkı sağlayacağımızı öngörüyoruz. Halka arz sürecinde gece gündüz çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Konya Kağıt ile Bera Holding yöneticileri ve çalışanlarına, Halk Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum üyelerine, Sermaye Piyasası Kurulu’na, Borsa İstanbul’un tüm yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz.” dedi. (Haber Merkezi)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!