Konya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2491.9
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63382.68$

Başkan Kavuş’tan Erdoğan’a teşekkür

Başkan Kavuş’tan Erdoğan’a teşekkür
Türkiye’nin ilk ve tek, Avrupa'nın da en kapsamlı veledromlarından birisi olan ‘Konya Olimpik Veledromu’ Meram’a kazandırıldı

Meram’da inşa edilen, Türkiye’nin ilk ve tek, Avrupa'nın da en kapsamlı veledromlarından birisi olan Konya Olimpik Veledromu’nda İslami Dayanışma Oyunları kapsamında ilk yarışlar gerçekelştirildi. Meram Karahüyük Mahallesi’nde 17 bin 600 metrekarelik bir alanda yükselen veledrom, sporcuların ihtiyaç duyacağı tüm imkanları bünyesinde barındırıyor. Tesis, 2 bin 275 kişi seyirci kapasitesi, 250 metre ahşap pisti, kondisyon, eğitim ve seminer salonlarıyla, alanının en modern hizmetlerini sunacak ve yeni şampiyonlar için adeta bir yuva olacak.

İslami Dayanışma Oyunları’nın şehre tam manasıyla, yeni bir dünyanın kapılarnı aralayacağını söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya’nın ilk defa bu denli büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağını ifade ederek, “Sporun başkenti, büyük organizasyonların da başkentidir artık. Bu büyük uluslararası organizasyonun Konya’da gerçekleştirilmesi başlı başına büyük bir başarıdır ve bu başarı bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Sporcuların, sporseverlerin ve iki milyarlık İslam Dünyası’nın gözü on gün boyunca şehrimizde olacak. Şehrimizin ve ilçemiz için bulunmaz bir fırsat. Bugün de ilk yarışları takip etmek üzere Veledrom’dayız. Konya, bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için tüm kurumlarıyla en güzel şekilde hazırlandı. İnşallah en güzel şekilde de tamamlanacak ve gelecek yeni organizasyanlar için iyi bir referans kazanmış olacağız” diye konuştu.

Hangi açıdan olursa olsun kazananın Konya ve Konya insanı olacağına vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Eski Türkiye ile bugünün Türkiye’si arasındaki en büyük farklardan biri de budur. Eskiden bir tesisin yapımı için on yıllar boyunca beklenirdi. Bitecek dediğiniz tesisin ödeneği gelmez, çürümeye geçerdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğindeki Türkiye’nin farkı da işte bu. Yakın süreçte başlanılan bir yatırım bugün bitiyor. İşte bunu en iyi İslami Dayanışma Oyunları için gördük. Şehrimize, bu oyunlar için pek çok yatırım ivedilikle kazandırıldı. Bunlardan birisi de Meramımıza yapılan Veledrom. İlçemiz değerli bir yatırımı hızla kazandı. Bu kazanım için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Kasapoğlu’na, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve emeği geçen herkese şahsım, kurumum ve ilçem adına şükranlarımı sunuyorum.” (Haber Merkezi)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!