Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2424.3
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64195$

ASKON, Afrika için kolları sıvadı

ASKON, Afrika için kolları sıvadı
ASKON Konya Şubesi, Afrika kıtasının geleceği için yürütülen bir çalışmaya iletişim desteği sağlayarak Kıtalararası etkinliğin paydaşı oldu

Yenilikçi ürün ve uygulamalarıyla hızla değişen dünyaya öncü olan Beko ve Arçelik’in Güney Afrika merkezli markası olan DEFY , “Hack the Normal: From Africa for Africa” ismiyle düzenleyeceği online hackathon’da yaratıcı fikirleri bir araya getiriyor. Sağlıklı yaşam, sosyal yaşam, sürdürülebilir yaşam başlıklarıyla düzenlenecek online hackathon’da yaratıcı fikirlere  ürün geliştirme, tanıtım ve iş modeli desteği sunulacak. Küresel COVID-19 krizinin beraberinde getirdiği dinamikleri etkili yönetmek için 15-17 Mayıs tarihleri arasında “Hack the Normal: From Africa For Africa” ismiyle düzenlenecek online hackathon etkinliği, ticarileşme potansiyeli olan yeni ürün, hizmet ve iş modellerini geliştirmeye davet ediyor.

YENİ DÜNYA DÜZENİNE ÇÖZÜM ARAYAN TÜM DİSİPLİNLER HACK THE NORMAL’DE BİR ARAYA GELİYOR

Farklı disiplinlerden bireylerin bir araya gelerek; içinde bulunduğumuz krizden sonra “yeni normal” yaşamın nasıl olacağını sorgulayan Hack the Normal, salgının bireysel, toplumsal, maddi ve manevi olarak sekteye uğrattığı işleyişi, yeni bir yaklaşımla sürdürmeyi ve kolaylaştırmayı hedefliyor. Sosyoloji, tasarım, teknoloji, psikoloji, insan kaynakları, yönetim ve iletişim gibi birçok disiplin Uluslararası bu etkinlikte bir araya geliyor.

YARATICI FİKİRLERE ÜRÜN GELİŞTİRME,  TANITIM VE İŞ MODELİ DESTEĞİ SAĞLANIYOR

Hack the Normal’e katılan takımlar araştırma, prototipleme ve hikâye anlatıcılığı gibi farklı alanlarda eğitimler alma ve seminerlere katılma imkanı bulacak. Katılımcılara ayrıca kendi alanlarındaki uzmanlardan mentorluk desteği alma fırsatı da sunulacak.  Öte yandan BEKO  ile DEFY ve  paydaşlarının bulunduğu değerlendirme ekibi tarafından seçilecek projelere; prototipleme, üretim, belgelendirme için test ve onay süreçleri ile ilgili “ürün geliştirme”, Arçelik Türkiye kanalları üzerinden müşterilere erişim için “tanıtım” ve satış olanağı ile fikri hakları için “iş modeli” desteği sağlanacak. Bahse konu etkinliğin bölgenin güçlü paydaşları ve uluslararası kurum ve kuruluşların katkılarıyla düzenlenerek girişimcilere daha çok destek sağlanması amaçlanıyor. Bu çerçevede, kıtada marka görünürlüğünü arttırmak ve çok uluslu yenilikçi girişimciler networküne erişmek isteyen firma, kurum ve kuruluşlar; iletişim, mentorluk, ürün ve hizmet noktasında etkinliğe destek olacak.

ASKON KONYA İLETİŞİM DESTEĞİ SAĞLADI

Çalışmaya ASKON Konya Şubesi tarafından iletişim desteği sağlandı. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan ASKON Konya Şubesi Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Burcu Yalnız, ‘’ASKON Konya Şubesi olarak, etkinliğin duyurusunu kendi iç ve dış paydaşlarımızla, sahip olduğumuz iletişim kanallarımızdan (Sosyal Medya Hesapları, e- bültenler ve mail gruplarımızla) paylaşarak yeni katılımcı ve yeni ortakların dahil olmasını sağladık. Stratejik bir çalışmanın  partneri olarak, kıtalar arası bu organizasyonda Ulusal ve Uluslararası Markalar ile aynı kategoride yer almak oldukça memnuniyet verici’ dedi. Burcu Yalnız, “Afrika kıtası için finansal çözüm, ekolojik sistemi dengeleme, teknolojik alt yapı oluşturma esaslarıyla yola çıkılmış örnek bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmada 3 farklı destek talep edildi. Biz de ASKON Konya Şubesi olarak iletişim desteğinde bulunduk. Böyle bir etkinliği paydaşı olduk. Konya iş dünyası olarak destek olmuş olacağız. Çok önemli yansımaları olacağına inanıyoruz. Bir nevi kıtalar arası köprüyü kurmuş olduk. Afrika’yı daha yakın tanıma fırsatımız olacak” dedi. ASKON’un görevine de değinen Yalnız, “Bu minvalde Kıtalar arası düzenlenen bu büyük organizasyona  Türkiye ve Afrika arasında köprü kurarak ve  etki yaratan tüm kurum ve özel sektör kuruluşlarında yerimizi alarak  ASKON Konya Şubesi olarak ismimizi yazdırdık” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!