Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2324.4
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70664.32$

27 ilde 'TIRPAN' operasyonu

27 ilde 'TIRPAN' operasyonu
İçişleri Bakanlığı: Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ekiplerince, mafya tipi organize suç örgütleri ile bu örgütlere silah temin eden suç gruplarına yönelik; 27 ilde eş zamanlı TIRPAN kod adlı operasyon başlatıldı. Operasyon, 13 organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temin eden 28 suç grubuna yönelik gerçekleştiriliyor. Operasyonda 317 şüpheli gözaltına alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ekiplerince, mafya tipi 13 organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temin eden 28 ayrı suç grubuna yönelik 27 ilde eş zamanlı 'TIRPAN' operasyonu başlatıldı. 

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre KOM ekiplerince, 21 Mayıs'ta turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridi ve turistik illeri  kapsayan 8 ilde eş zamanlı 'Sahil Rüzgarı', 5 Ekim'de turizm sezonunun sonunda yerel ve bölgesel organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunan ve bu suç örgütlerine silah temini gerçekleştirdikleri anlaşılan suç gruplarına yönelik 9 ilde 'Sahil Rüzgarı-2' operasyonları geçekleştirilmiş, 357 şüpheliye işlem yapılmıştı. 

389 GÖZALTI KARARI

Devam eden süreçte yapılan çalışmalar kapsamında; toplumda insanlar üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalışan mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 27 ilde toplam 389 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

TIRPAN OPERASYONU

KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, 13 organize suç örgütü ve bu örgütlere silah temin eden 28 suç grubuna üye şüphelilerin yakalanması için 'TIRPAN' operasyonu başlatıldı. Adana, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Mersin, Muğla, Aydın, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Çanakkale, Denizli, Düzce, Elazığ, Gaziantep, Karabük, Konya, Malatya, Mardin, Rize, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da şüphelilerin belirlenen adreslerine şafak vakti eş zamanlı baskın yapıldı. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgütün faaliyetleri kapsamında yağma', 'tefecilik', 'tehdit' suçlarını gerçekleştirdiği belirlenen şüphelilerden bazıları gözaltına alındı. Operasyon devam ediyor.

317 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda 317 şüpheli gözaltına alınırken, 72 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 303 tabanca, 4 uzun namlulu silah, 34 tüfek, 5 bin 432 mermi ve fişek, 5 bıçak, 2 muşta, 1 pala, 1 samuray kılıcı, çok sayıda silah parçası, 271 sentetik hap, 1660 ecstasy, 12 bin sentetik ecza, 2 hassas terazi, 1 kilo 300 gram esrar, 3 kilo 800 gram metamfetamin, 1 kilo 500 gram eroin, 306 bin TL, 1200 dolar, 1100 euro ve çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.

FAİZLE PARA VERİP İŞ YERLERİNE EL KOYMUŞLAR

Suç örgütü üyelerinin, mağdur kişilere yüksek faizlerle borç para verdiği ve borcunu ödeyemeyen kişilerin mal varlıklarına cebir, şiddet ve tehdit yöntemleriyle haksız şekilde el koyduğu belirlendi. Vatandaşları tehditle veya darp ederek yağmalayan örgüt üyelerinin mağdurların araçlarına el koyduğu, bu araçları parçalayarak sattığı ve silah ticareti yaparak suç örgütüne maddi menfaat sağladıkları tespit edildi. Üçüncü kişiler arasında meydana gelen anlaşmazlıkları da örgütün gücünü kullanarak çözdükleri ve buradan komisyon adı altında para talep ettikleri belirtilen şüphelilerin, turizm bölgesindeki eğlence mekanlarına ortak olmak bahanesiyle çökmeye çalıştıkları ve silah zoruyla senet imzalatmak gibi yöntemlerle haksız kazanç sağladıkları belirtildi. Alkollü eğlence mekanlarından da sözde güvenliklerini sağlama amaçlı haraç istedikleri, haraç vermek istemeyen iş yeri sahiplerine karşı silah kullanarak iş yerlerini ele geçirdiği belirlenen örgüt üyelerinin, ayrıca çek-senet tahsilatı, illegal kumarhane işletmeciliği yaparak suç örgütüne maddi menfaat sağladıkları tespit edildi.

TIRPAN OPERASYONUNUN İSTANBUL AYAĞININ DETAYLARI

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ekiplerince, suç örgütlerine yönelik 27 ilde eş zamanlı "Tırpan" adlı operasyon başlatıldı. Operasyon, 13 organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temin eden 28 suç grubuna yönelik gerçekleştiriliyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü operasyonun İstanbul ayağıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) tarafından organize suç örgütleri ile mücadele kapsamında, 21.05.2021 tarihinde turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridi illerimiz ve turistik diğer şehirlerimizi de kapsayan 8 ilimizde eş zamanlı "Sahil Rüzgarı" ve 05.10.2021 tarihinde turizm sezonunun

sonunda yerel ve bölgesel organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunan ve bu suç örgütlerine silah temini gerçekleştirdikleri anlaşılan suç gruplarına yönelik 9 ilimizde "Sahil Rüzgarı-2" kod adlı operasyonlar geçekleştirilmiş ve 357 şüpheliye işlem yapılmıştır" denildi.

Çalışmaların devamında  gösteren suç örgütleri ve bu örgütlere silah temin eden suç gruplarına yönelik bu sabah operasyon yapıldığı belirtilirken, "İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Mersin, Muğla, Aydın, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Çanakkale, Denizli, Düzce, Elazığ, Gaziantep, Karabük, Konya, Malatya, Mardin, Rize, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ olmak üzere 27 ilde 13 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin ederek "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçunu işleyen 389 hedef şahsa yönelik 'Tırpan' adı verilen eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyon kapsamında İlimiz Beylikdüzü, Avcılar, Esenyurt ve Büyükçekmece ilçeleri başta olmak üzere ilimiz genelinde faaliyet gösteren, kamuoyunda "Sarallar" olarak bilinen suç

örgütünün korkutucu gücünü kullanarak başta 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma', 'yağma', 'Yağma Amaçlı Tehdit' ve '6136 Sayılı Kanuna Muhalefet' suçlarına karıştıkları tespit edilen, liderliğini E. B.'nin yaptığı suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 9 kişi gözaltına alınmıştır. Adreslerde yapılan aramalarda,  ruhsatsız tabanca ve 18  fişek ele geçirilmiştir" bilgileri yer aldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: DHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!