© Konya Postası 2021

Günlerdir bekleniyordu, hasret sona erdi

Kış mevsiminin kurak geçmesi Konya'da kuraklık alarmına neden olmuştu. Beklenen yağmur gelmeyince birçok yerde yağmur duaları düzenlendi. Meteorolojinin tahminleri tuttu ve Konya'ya rahmet yağmaya başladı.

Konya Haber: Kış mevsiminin kurak geçmesi Konya'da kuraklık alarmına neden olmuştu. Beklenen yağmur gelmeyince birçok yerde yağmur duaları düzenlendi.

Konya'da uzun zamandır beklenen yağış sonunda kendini sağanak halinde gösterdi. Kurak geçen günlerin ardından gelen yağış, vatandaşları sevince boğdu.

Kentte uzun süredir devam eden kuraklık endişesi, sonunda yerini sevinç ve umuda bıraktı. Sokakları ve caddeleri kaplayan yağmur damlaları çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Vatandaşlar, yağan rahmete sevinirken, uzun bir aradan sonra gelen yağmurun bereket getireceğine inanıyor. 

Meteoroloji yetkilileri, yağışın önümüzdeki günlerde de devam etmesini beklediklerini belirtirken, vatandaşlar da bu müjdeli haberi coşkuyla karşılıyor.

Yağmurun, Konya'nın yanı sıra çevre ilçelerde de etkili olduğu bildirildi. Yağışın, baraj ve göletlerdeki su seviyelerini yükselterek su kaynaklarına olumlu katkı sağlaması bekleniyor.

Konya'da vatandaşlar yağmura sevinirken, ilçelerde evlerin ve iş yerlerinin su altında kalmasıyla birlikte vatandaşlar, zor anlar yaşadı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER