• 30 Ağustos 2018, Perşembe 8:09
HasanHüseyin KARA

Hasan Hüseyin KARA

Pazarda 5, markette 15!...

Ne oluyor bilen gören duyan var mı?

Tarladan 30 kuruşa mal edilen ürün marketlerde neden 4-5 liralara satılıyor bilen var mı?

Hoş pazarlarda pek ucuz sayılmaz ama marketlere girip çıkarsanız pazarları öpüp başınıza koyarsınız…

O ne öyle…

Pazarda şöyle kelli felli gösterişli, kaliteli bir incirin kilosu 5-6 lira iken, marketlerde aynı kalitede incir neden 14 liraya satılır anlayan var mı?

Domatesin en iyisini pazardan 2 liraya alırken, aynı domates neden marketlerde 5 lira…

Bu domatesi tarladan kaça alınıyor…

Dün bütün haberler kanallarında vardı limonun tarladan kaldırılması 1 lira markette ve pazarda satış fiyatı ise 10 lira…

Bu neden böyle…

Tohumuna dolar mı veriyoruz?...

Tarlalarımız mı Amerika’da, oradan buraya mı geliyor?

Attığımız gübreler Amerika gübresi mi?

Bu neyin zammı?

Zamlanmadık bir şey kaldı mı güzel yurdumda…

Allahın suyu aldı başını gidiyor…

Sudan ucuz tabiri vallahi artık yalan oldu neredeyse…

Şaşal sular neden pahalanıyor bilen gören var mı?

Şaşal suyu geçtim çeşmelerimizden akan şebeke suyunun pahalanma nedenini bilen var mı?

Uğur Başkan söz vermişti, ‘Suya zam yapmayacağım’ diye…

Onun sözüne rağmen mütemadiyen her ay tatlı tatlı, minnak minnak zamlar neden faturalara yansıyor bilen var mı?

Bilen varsa Allah aşkına bana da anlatsın…

ŞARBON VAR, PANİK YOK!...

Et ve Süt Kurumu tarafından Brezilya'dan getirilerek Başkentte bir çiftliğe konulan 4.500 büyükbaş kurbanlık hayvandan 50'si ölünce inceleme başlatılmıştı…

Yapılan incelemenin ardından çiftlik ve çevresi karantinaya alınmış, Et ve Süt Kurumu'ndan yapılan açıklamada ise "Kesimi yapılan hayvanların veteriner hekimler tarafından yapılan muayenesi sonucu numune alınarak Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’ne gönderilmiş ve sonuç şarbon yönünden pozitif çıkmıştır. Geriye kalan hayvanların aşılama işlemleri tamamlanmıştır. Söz konusu etlerin piyasaya sürülmesi gibi bir durum söz konusu değildir" denilmişti.

Bu durumsa hayvan ithalatında denetim mekanizmalarının etkin işleyip işlemediği sorusunu bir kez daha akıllara getirdi.

Malum Polonya’dan gelen hayvanlarla ilgili Polonya’nın başlattığı bir soruşturma sonucu ‘Deli Dana’lı etler yediğimizi birkaç ay önce öğrenmiştik…

Nedeni ise ‘lisan bilmemek’ olarak belirtilmişti…

‘Şarbon’lu hayvanların alınmasını ise neye bağlayacağız inanın bende bilmiyorum…

Denetim mekanizmamızdaki sorunu çözemiyoruz…

Denetleyemiyoruz…

Patatesi Suriyeden, sığırı Brezilyadan alıyoruz ama aldığımızın sağlıklı olup olmadığını anlayamıyoruz…

Neden?

Denetim mekanizmasının çalışması için illa ölüm olması mı gerekiyor…

İnsan ölmemiş çok şükür ama 50 tane hayvan öldükten sonramı aklımıza geldi, ‘dur la bi bakalım bunların derdi neymiş?’ mi dedik acaba…

Bir futbol maçının 85. dakikasında gol yiyip mağlup duruma düşen bir takımın teknik direktörü, hemen müdahale ediyor ve oyunu kurtarmaya çalışıyor ya, hah bizimkide o hesap, iş işten geçmiş ölen ölmüş duruma müdahale ediyoruz…


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


YAZARLAR

tümü
yukarı çık