);*} Sakatat tüketimi iki katına çıkıyor

Sakatat tüketimi iki katına çıkıyor

Sakatata olan ilgi her geçen gün artıyor. Kesimi yapılan hayvanların kasları dışında kalan bütün yenebilir kısımları vatandaşların yoğun olarak tercih ettiği yiyecekler arasında

Sakatat tüketimi iki katına çıkıyor

Çorba, ana yemek ve mangal gibi pek çok alanda kullanılan sakatatlar vatandaşların sofrasının vazgeçilmezi haline geliyor. Sakatatçı Ahmet Bilgiç, “Havaların soğuması ile ilgi alaka bir hayli artmaya başladı. Yaz dönemi standart olan fiyatlar kış dönemi ise yükselme trendine giriyor. Şu anda dana yüreği 13 lira, böbreği 7 lira, kuzu böbreği ve yüreği ise 20 lira, dana karaciğer 30, kuzu karaciğer ise 45 lira, böcük haşlamalık 25 lira, perde eti 30 lira, kelle 20 lira, ayakların tanesi 2 lira, kuzu işkembe 8 lira, dana işkembe ise 11 lira.” dedi.  Vatandaşların sakatata yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Bilgiç, “Sakatat şehrimizde sevilen ve yoğun olarak tüketilen yiyecekler arasındadır. Özellikle kişilerin tercihine göre pek çok şekilde besin kaynağı olarak kullanılmaktadır” şeklinde konuştu. Sakatatın et ve et türü ürünlerine göre daha ucuz olduğunu söyleyen Bilgiç, ekonomik olarak da sakatatın tercih edildiğini sözlerine ekledi. (Sultan TÜRKMEN)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık