);*} Lokantacıların yüzü Şeb-i Arus ile güldü

Lokantacıların yüzü Şeb-i Arus ile güldü

Şeb-i Arus için Konya'ya gelen Mevlana dostları, en çok sevilen lezzet etliekmeği yemeden kentten ayrılmıyor

Lokantacıların yüzü Şeb-i Arus ile güldü
  • 14 Aralık 2017, Perşembe 7:42

Mevlana'nın 744'üncü Vuslat Yıl dönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin başladığı 7 Aralık'tan bugüne Konya'daki lokantalarda yoğunluk yaşanıyor. Başta müze etrafı ve Mevlana Caddesi olmak üzere şehrin muhtelif yerlerindeki lokantalar yerli ve yabancı turistlerle doluyor. Mevlana Müzesi'ni ziyaret edenlerin ilk durağı etliekmek salonları oluyor. Turistler, tavsiye üzerine özel lokantalara yöneldiği gibi buldukları ilk lokantada da Konya'nın yöresel etliekmeğini tadıyor. Ününü duydukları ya da uzun süredir tadına hasret kaldıkları etliekmeğini yemeye gidenler, Selçuklu'ya başkentlik yapmış bu kentin mutfağının, çok lezzetli ama fazla bilinmeyen diğer tatlarıyla da karşılaşıyor.

KONYA BÖREĞİ, BAMYA ÇORBASI VE KONYA KEBABI

Et ve peynirin bir arada kullanıldığı pide çeşidi olan ve "karışık" olarak da bilinen Konya böreği, peynirli börek, bamya çorbası ve Konya kebabını tadanlar, en az etliekmek kadar bu yemeklere de hayran kalıyor. Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, yaptığı açıklamada, Şeb-i Arus törenlerinin kentteki esnafı olumlu etkilediğini söyledi. Dolu dolu bir hafta geçirdiklerini vurgulayan Karamercan, Mevlana Müzesi'ni ziyarete gelenlerin ikinci durağının etliekmek yapan lokantalar olduğunu, iş yerlerinin bazen yoğunluğa cevap vermekte zorlandığını anlattı. Ali Osman Karamercan, esnaf olarak her yıl Şeb-i Arus törenlerini adeta dört gözle beklediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Konya'ya gelen turist, ilk önce Hazreti Mevlana'yı ziyaret ediyor. Daha sonra ilk durakları etliekmek salonları oluyor. Anadolu'nun en zengin yemek kültürlerinden biri de Konya'dadır. Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş, Konya'ya gelip Şeb-i Arus'un yalnızca burada kutlanacağı müjdesini vermişti. Geçen yıla göre daha hareketli bir Mevlana Haftası yaşıyoruz. Bu durum küçük esnafa adeta 'can suyu' oluyor. Hem Konya hem de esnafımız kazanıyor. Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistler, yöresel etliekmeğimizi ve yemeklerimizi yemeden gitmiyor."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YAZARLAR

tümü
yukarı çık