Konya’ya hayat veren,
Türkiye’nin en eski yüksek öğretim kurumlarından olan Selçuk Üniversitesi’ne seçilecek rektör birçok açıdan önem taşımaktadır.
Öncelikle öğretim görevlilerinden başlayarak güvenlikçisine kadar bütün kurum çalışanlarının en üst yöneticisi olacaktır.
Üniversitenin hizmet verdiği on binlerle ifade edilen öğrencilerinde baş hoca ve idarecileri belirlenecektir.
Diğer taraftan Konya’da gerek fiziksel olarak kapladığı alan, gerek ekonomik ve sosyal etkileri açıdan birçok şey ifade eden S.Ü.’de belirlenecek olan Rektör ismine şehir kamuoyunun ilgisiz olması beklenemez.
Muhakkak ki, seçilecek Rektörde her kesimin kendi penceresinden farklı beklentileri olabilir.
Ancak üniversiteler öncelikle bilim ve özgürlüklerle anılırlar.
Seçilecek rektörün, her türlü ortam ve şartta temel ilkelerden taviz vermemesi gerekir.
S.Ü.’de yapılan rektör seçimlerinde de bu bağlamda 6 değerli aday yarışmıştır.
Hakkı Gökbel, Mustafa Şahin,Tahir Yüksek,Celal İzci, Ahmet Kağan Karabulut ve Recai Gürbüz.
Yapılan seçimin ardından Hakkı Gökbel hoca 512 oy alarak sandıktan birinci çıkmıştır.
Hemen ardından Mustafa Şahin 409, Tahir Yüksek 390 oy almışlardır.
Artık 8 yıllık başarılı Süleyman Okudan döneminin ardından yeni seçilecek rektörün uygulamalarına bakmak gerekmektedir diye düşünüyorum.
Hakkı Gökbel’in, sessiz görüntüsüne rağmen tabloyu çok iyi okuyan bir kişilik olduğunu gördüm.
Şehirle üniversiteyi barıştıracak,
Yönetim kadrosunda ideoloji değil de başarıyı ön plana aldıracak,
YÖK ve bir takım güçlerden gelebilecek direk ve dolaylı baskılara rağmen, hükümetle iyi geçinip, üniversiteye önemli katkılar sağlayacak bir rektör görüntüsü vereceğini düşünüyorum.
SÜ’nün akademisyenleri de benimle aynı görüşte olmalılar ki,
Hakkı Gökbel Hoca ilk turun galibi oldu.
Sonunda hem Konya hem de SÜ kazançlı çıktı.
Yani dışarıdan bir insan gözüyle baktığımda Sayın Hakkı Gökbel hocanın başarılı olacağına inanıyorum.
Kendisini bu başarısından dolayı kutluyorum.