Hastane Başhekimi Op. Dr. Halil İbrahim Topatan, şimdiki projeyle hastanenin yatak kapasitesinin 500’e yükseldiğini söyledi.
MEVCUT HASTANENİN İKİ KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE
Yeni projenin son şeklini ilerleyen dönemde kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Konya Numune Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Halil İbrahim Topatan, yeni yapılacak hastanenin 50 bin metrekare açık alana, 125 bin metrekare de kapalı alana sahip olacağını belirtti. Topatan, bu alanın mevcut binayla kıyaslandığında arada büyük bir fark oluşacağını ifade ederek, “Bizim doğumeviyle birlikte şimdiki hizmet alanımız toplam 60 bin metrekare. Düşünün yeni hastane, buranın 2 katı büyüklüğünde olacak. Bu da hizmetlerin daha da artması anlamına gelecek” şeklinde konuştu.
2011 YILI HEYECANLI OLACAK
Hastanenin yapılacağı yerde dev bir kentsel dönüşümün söz konusu olduğunu vurgulayan Başhekim Op. Dr. Halil İbrahim Topatan, projenin açıklandığı günlerde tartışma konusu haline gelen ulaşım güzergahına da bir açıklık getirdi. 8 metre genişliğindeki mevcut hastane yolunun çalışmalar kapsamında 25 metre genişliğine kavuşacağını kaydeden Topatan, ulaşımın bu şekilde daha rahat olacağını bildirdi. 2011 yılının Konya Numune Hastanesi için heyecanların zirvede olduğu bir yıl olacağını belirten Topatan, “Yeni hastanenin çalışmaları 3 yıl içinde bitecek. Çalışmalar kademeli olacak. Bir kısmı bitecek, ikinci kısmı başlayacak. Böylece hastane hizmetlerinde hiçbir aksama olmayacak” ifadelerini kullandı.
(KONYA POSTASI)