Nika A.Ş.'nin düzenleyeceği müzayede, 08 Mayıs 2011 pazar günü saat 14.00'da Point Hotel Esentepe'de gerçekleştirilecek. Özel tanıtım ise yarın Şişli'deki Nika Müzayede 'nin galerisinde yapılacak. 600 adetten oluşan ve birçok özel koleksiyondan derlenen eserlerin müzayede başlangıç fiyatlarının 100 TL olması nedeniyle müzayedeye olan ilginin yoğun olması bekleniyor.
Müzayedede öne çıkan eserler arasında Hakan Uzan'ın özel yaptırıp alamadığı 20 kilo gümüşten imal altın sıvama satranç takımı, bir eşi Topkapı Sarayı'nda olan Kutsal Emanet Muhafazası, 19. yy. Hidiv Hanedanı Hanzade Sultan'a ait tuvalet takımı, 19. yy. Hidiv Kralı'na ait çift murassa sahleplik, Kazasker Mustafa İzzet Efendi'nin hat levhası, Aziz Rufai Efendi'nin hat levhası, Hicri 1258 tarihli Hafız Hasanül Resmi Ketebeli altın cetvelli, teshipli ve duraklı Kur'an-ı Kerim, Osmanlı 19. yy Sultan Mehmet Reşat Han tuğralı divit, Art Deco 18 ayar beyaz altın, Sultan III. Selim Han Feraşet Fermanı ile daha birçok eser bu müzayedede sanat severlerin beğenisine sunulacak.
Müzayedede ayrıca "Osmanlı Pazarı" için yapılmış biblolar, mücevherler, Beykoz camları, mineli eserler, Türk ve oryantalist ressamlara ait tablolar, hatlar, cam altları da yer alacak. Osmanlı Pazarı'na yapılmış eserler değerlerinin çok çok altında, 100 TL'den görücüye çıkacak. Müzayedeye koleksiyonerler, sanatseverler ve birçok meraklı vatandaşın katılması bekleniyor.
(İHA)