Kocadan sonra böbreği paylaştık  
Yaşamını 12 yıldır diyalizle sürdüren Meliha Avcı’ya ihtiyaç duyduğu böbrek, kocasının sevgilisi Ayşe İmdat’tan geldi. İmdat’tan kan da alan Avcı, “Kan paylaştık, koca paylaştık, şimdi de böbrek paylaştık” dedi.  
   2012-02-15 09:40:26  

 

NEVŞEHİR’de Mehmet Avcı ile 16 yıl önce evlenen ve bir oğlu olan Meliha Avcı (34), evlendikten 4 yıl sonra böbrek yetersizliği nedeniyle diyalize girmeye başladı. Haftanın 3 günü, 4’er saat diyalize girerek yaşamını sürdürüyordu. Mehmet Avcı bundan 5 yıl önce, Ayşe İmdat (34) ile tanıştı ve kadını annesinin evine yerleştirdi. Eşine de İmdat’ın annesinin bakıcısı olduğunu söyledi. 
 

'ÖLEYİM ÖYLE EVLEN'


Avcı evine girip çıkan, yatılı kalan İmdat’ın aslında sevgilisi olduğunu iki yıl önce öğrendi. Evlenmek için ağzını arayan eşine cevaben “Çok ağrıma gider, benim ölmemi bekle, öyle evlen” diyen Avcı, sevgiliyi zor da olsa kabullendi. Avcı ile sevgilisi İmdat hiç aynı evde yaşamadılar. Bu arada İmdat’ın da Mehmet Avcı’dan şimdi 4 yaşında olan bir kızı oldu.

 

Meliha Avcı’nın diyalize bağlanan damarları birer birer iş görmez oldu. En son sol bacağındaki damar da bitmişti. Tansiyonu çok düşüyor, ciddi sıkıntı çekiyordu.

 

TEKLİF SEVGİLİDEN


İstanbul’a geldiler ve Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ne başvurdular. “Ayşe bana kan verdiği için kan grubumuzun aynı olduğunu biliyordu. Bana bir gün ‘Ben sana böbreğimi de vereceğim’ dedi. Yıllardan beridir çekerim, kimseye ‘Böbreğini verir misin’ demedim. Kimseyi yaralamak, can yakmak istemedim. Ama son raddeye gelince çaresiz kalıyor insan. Yine de ‘Ayşe’ye böbreğini ver’ demedim. Kendi ısrar edince kabul ettim. Ameliyata giderken, Ayşe’ye ‘Hakkını helal et, istemiyorsan ameliyathaneye inme’ dedim. Şimdi bambaşka bir hayat başladı benim için. Eşim de Ayşe de sağ olsun” diye konuştu.

 

BÖBREK naklini Prof. Dr. Hamdi Karakayalı, Doç. Dr. Şinasi Sevmiş ve ekibi yaptı. Nefrolojli uzmanı Dr. Murathan Uyar, “İdeali kadavradan nakil ancak bağış azlığı nedeniyle yeterince böbrek bulunamıyor” diyor.

 

EŞİNİN KAN GRUBU UYMADI

 

MELİHA Avcı’nın eşi Mehmet Avcı, “Meliha ile kan grubumuz uymadığı için ben böbrek veremedim. Eşime Ayşe’yi hemen yeni eşim diye tanıtmadım. Annemin bakıcısı, arkadaş diye tanıttım. Hasta olduğu için üzmek istemedim. Ayşe eve geliyor, gidiyor, Meliha onu tanıyordu. Ayşe’ye kimse böbreğini Meliha’ya ver demedi. Kendi istedi ve bağışladı” dedi.

 

BÖBREĞİMİN TEKİ MELİHA'DA

 

BÖBREĞİNİ bağışlamasına yakınlarının müdahale etmediğini söyleyen Ayşe İmdat, “Etik kurulda bana ‘Zorla mı veriyorsun’ diye sordular. ‘Hayır’ dedim, ‘Kimse zorlamadı’. Karşımdaki bir can, ne çektiğini görüyordum. Kimse zorlamadı ve kendim verdim. Etik kurulda, izin vermezsem ne yapacaksın dediler. Senin vicdanına kalmış dedim... Kabul edildi. Böbreğimin teki Meliha’da, sorunsuz yaşıyorum. Nevşehir’e dönünce de ona yardımcı olacağım” dedi.

(Hürriyet)

(KONYA POSTASI)
 
Bu Haber 132 Kez Okundu.  
   
 
 
 
  Yorumlar 0 Onay Bekleyenler 0  



600
   Karakter Kaldı.

Üye olmayan okurlarımızın yorumları "Misafir" kullanıcı adıyla yayınlanmaktadır.

Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

 
   
 
   
   


KÜNYE

ÖMER KARA GAZETECİLİK İLETİŞİM GIDA İNŞAAT TURİZM SAN. TİC.LTD. ŞTİ adına

İMTİYAZ SAHİBİ

ÖMER KARA

 

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

ÖNDER ÇİFTCİ

 

EDİTÖRLER

NİHAT ERDOĞAN

MURAT GÜZEL

MUSTAFA EKMEKCİOĞLU

 

REKLAM VE HALKLA İLİŞKİLER

ESER ALDEMİR

GÜLFEM ALADAĞ

KADİR ERGÜN

FADİME FEYZA TUNÇ

 

HUKUK DANIŞMANLARI

AV. SİNAN ÖZKAN

AV. ABİDİN GÜRSOY

İLETİŞİM

Sultan Cem Caddesi 1. Form Apt. No:1/23
Selçuklu/KONYA

Tel: 0 332 321 87 70

Faks: 0 332 321 87 69

bilgi@konyapostasi.com.tr

ajans@konyapostasi.com.tr

muhasebe@konyapostasi.com.tr

haber@konyapostasi.com.tr

reklam@konyapostasi.com.tr

spor@konyapostasi.com.tr

Bize Ulaşın
Adınız

e-Posta

Konu

Mesaj

Güvenlik Kodu