Haberin doğru olduğunu belirten Vali Doğan, mevcut kanunda mevzuat boşlukları olduğu için, ne benim yorum haklı, ne de bu sözleşmeyi öneren İl Genel Meclisinin yorumu haklıdır diyemem. Çünkü her iki tarafta söz konusu memurlara Sosyal Denge Tazminatı verilmesin demiyor. Nasıl bir toplu sözleşme yapılacağının kuralları belli değil” diye konuştu.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne alt komisyondan sevk edilen yeni kanun tasarısı sözleşme yapılmasındaki muğlaklığı gidermiş olacak. Böylece toplu sözleşmeyi yapmak için muhatap belli olacak. Bizde oturup sözleşme üzerinde değerlendirme yaparak, memur arkadaşlara nasıl bir Sosyal Denge Tazminatı yapılması gerektiğini oturup değerlendireceğiz” dedi.
Bu uygulamanın bazı illerde İl Genel Meclisleri tarafından valiliklere sunulduğu ve kabul edildiğini belirten Vali Doğan, bazı illerde ise bu durumun tam aksinin gerçekleştiğini dile getirdi. Vali Doğan, ay sonunda çıkması beklenen kanuna göre değerlendirme yapılacağını ve kanun çıkana kadar bu konu ile ilgili yeni bir sözleşme önerisi gelse dahi yine meclise iade edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Murat Güzel-Konya Postası
(KONYA POSTASI)