Kapalı köy yolların açılması için hafta sonu da mesai yapan ekiplerinin özverili çalışmalarıyla yolların ulaşıma açıldığını dile getiren Konya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, “22 Ocak 2012 Pazar günü ilimizde yağan karla birlikte 435 köyümüzün yolu kapanmıştır. Arkadaşlarımızı hafta sonu olmasına rağmen en kısa zamanda organize ettik ve gece yarıları da çalışmak kaydıyla 371 köyümüzün yolunu ulaşıma açtık. Şu anda Konya’daki kapalı köy sayımız 64’e düştü. Özellikle Halkapınar, Ereğli, Emirgazi, Karapınar, Kulu, Cihanbeyli ve Altınekin ilçelerimizin dışındaki bütün ilçelerimizde, köylerimizin çoğunun yolu kapanmıştı. Ekiplerimizin yoğun ve feda kar çalışmalarıyla yollarımızın büyük bölümü açıldı. Yol genişletme çalışmalarımız halen 17 ekip halinde yaklaşık 60 personelle birlikte 20 greyder, 3 kar makinemizle devam ediyor” dedi.
Yolları kapanan köylerde ulaşımı en kısa sürede açarak, halkın mağduriyetinin önlendiğine değinen Kaçmaz, “Çalışmalarımız sürerken ne eğitim, ne de insanlarımızın diğer ihtiyaçlarında ciddi bir sorun olmadı. Bundan sonra da olmayacak inşallah” diye konuştu.
Kaçmaz, vatandaşların kapanan yolları Konya İl Özel İdaresi’nin 248 96 00 numaralı hattına 24 saat ulaştırabileceklerini sözlerine ekledi.
(KONYA POSTASI)