Mevlana Üniversitesi AB ile projeler üretecek  
Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam yaptığı açıklamada, Erasmus Beyannamesiyle “AB Hayat boyu Öğrenme Programının bir parçası olan Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi Üniversitemizin Erasmus faaliyetlerinde yer almasını sağlayacaktır” dedi.  
   2012-01-20 10:11:58  

Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Avrupa Komisyonu’na yaptığımız başvuru sonucunda Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesini aldıklarını belirterek şunları söyledi:
“Erasmus Üniversite Beyannamesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programlarından biri olan Erasmus Programından yararlanmak için bir giriş bileti niteliğindedir. Üniversitemiz, Erasmus Programı kapsamında değişim öğrencisi olarak yurt dışına giden öğrencilerini -Avrupa Birliği’nden sağlanan fonları öğrencilerine hibe olarak vermek suretiyle - destekler. Erasmus Programı, Avrupa’daki yükseköğretim kurumlarının işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarına ortak proje üreterek hayata geçirmeleri, kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız destek sağlamaktadır. Bu program sayesinde öğrencilerimiz, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerdeki anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde öğrenim görebilirler. Öğrencilerimiz gittikleri üniversiteye hiçbir ücret ödemediği gibi, Avrupa Birliği o üniversitede bulundukları sürede hibe verir. Bu Mevlana Üniversitesi öğrencilerinin, başka bir katılımcı ülkedeki işletme veya organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanması sürecidir. Avrupa Birliği’ne üye ülkelerdeki işletmelerden -Avrupa Birliği’nin Mevlana Üniversitesi’ne tahsis etmiş olduğu hibeden yararlanarak- hibe alınabilmekte ve öğrencilerimiz 3-12 aya kadar staj yapabilmektedir. Bu Üniversitemiz öğretim elemanlarının herhangi bir Avrupa ülkesindeki anlaşmalı olduğumuz yükseköğretim kurumunda ders vermelerine ve anlaşmalı üniversite öğretim elemanlarının da Üniversitemizde ders vermelerine imkan sağlar. Herhangi bir hareketlilik programına katılamayan öğrencilerimiz, Öğretim Elemanı Değişimi Programı sayesinde Avrupa Birliği ülkeleri yükseköğretim kurumlarındaki akademik personelin tecrübelerinden yararlanabilirler. Bu programla, Mevlana Üniversitesi personeli Avrupa Birliği kurumlarında dünya standartlarında eğitim alabilirler.”

(KONYA POSTASI)
 
Bu Haber 150 Kez Okundu.  
   
 
 
 
  Yorumlar 0 Onay Bekleyenler 0  



600
   Karakter Kaldı.

Üye olmayan okurlarımızın yorumları "Misafir" kullanıcı adıyla yayınlanmaktadır.

Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

 
   
 
   
   


KÜNYE

ÖMER KARA GAZETECİLİK İLETİŞİM GIDA İNŞAAT TURİZM SAN. TİC.LTD. ŞTİ adına

İMTİYAZ SAHİBİ

ÖMER KARA

 

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

ÖNDER ÇİFTCİ

 

EDİTÖRLER

NİHAT ERDOĞAN

MURAT GÜZEL

MUSTAFA EKMEKCİOĞLU

 

REKLAM VE HALKLA İLİŞKİLER

ESER ALDEMİR

GÜLFEM ALADAĞ

KADİR ERGÜN

FADİME FEYZA TUNÇ

 

HUKUK DANIŞMANLARI

AV. SİNAN ÖZKAN

AV. ABİDİN GÜRSOY

İLETİŞİM

Sultan Cem Caddesi 1. Form Apt. No:1/23
Selçuklu/KONYA

Tel: 0 332 321 87 70

Faks: 0 332 321 87 69

bilgi@konyapostasi.com.tr

ajans@konyapostasi.com.tr

muhasebe@konyapostasi.com.tr

haber@konyapostasi.com.tr

reklam@konyapostasi.com.tr

spor@konyapostasi.com.tr

Bize Ulaşın
Adınız

e-Posta

Konu

Mesaj

Güvenlik Kodu