Anadolu Teknik Elemanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Kır, “Güvenli İnternet Hizmeti, çocukların ve gençlerin internet üzerindeki zararlı etkilerinden korunması için ortaya çıkmış bir projedir. Güvenli internet hizmetinden yararlanmak için bir program yüklemenize gerek yok. Ayrıca internet hızınızda bir yavaşlama olmayacağı gibi, istediğiniz zaman bu hizmeti alabilir ya da vazgeçebilirsiniz. Aile profili ve çocuk profili olmak üzere iki alternatif var. Bu alternatiflerle istediğiniz işlemleri yapmaya devam edersiniz sadece zararlı içerikleri görmezsiniz. Bu bir sansür değil seçme özgürlüğüdür” dedi. Kır, interneti bilgi otobanına benzeterek, otobanda yolu bulmak için konulan levhaların gerekli olduğu kadar güvenli internet hizmetinin de gerekli olduğunu ifade etti.
TEKNOLOJİ BİZİ DEĞİL BİZ TEKNOLOJİYİ YÖNETMELİYİZ
Anadolu Teknik Elemanları Derneği ve Çevre Dostu Derneği, toplumda oluşmaya başlayan hassasiyeti geliştirmek ve insanların daha bilinçli, duyarlı olması adına 18 Ocak 2012 Çarşamba günü saat 19.30’da Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda konferans düzenleyeceklerini bildirdi. Çevre Dostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Eskici, konferansa konuşmacı olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İnternet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen’in davet edildiğini, Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek’in de programın onur konuğu olacağını söyledi.
Aydın Eskici, “İnternet bilinçsiz kullanım sonucunda insanları olumsuz yönde etkiler. Bu yüzden düzenlenen konferanslara katılım olmalı, insanlar bilinçlenmeli. Bize bu kadar yakın olan teknolojiyi iyi tanımalı ve yönetebilmeliyiz. Aksi takdirde o bizi yönetir” dedi.
(KONYA POSTASI)