Birliğin 30 yıldır düzenli olarak sürdürdüğü ''yılın yazar, fikir adamı ve sanatçılarını'' seçme faaliyetini dün tamamladıklarını kaydeden Yavuz, Türkiye genelinde edebiyat, fikir ve yayın alanıyla ilgili değerlendirmelerin, geniş katılımlı bir heyet tarafından tarafsız ve kapsayıcı şekilde yapıldığını anlattı.
Ödüllerin talip olanlara değil, ödüllendirilmesi gerekenlere verilmeye çalışıldığını kaydeden Yavuz, amaçlarının, edebiyata ve kitaba karşı ilginin her geçen gün biraz daha azaldığı bir dünyada sanat ve tefekkürü öne çıkarmak olduğunu vurguladı. Yavuz, ödüllerin hakkaniyet ve liyakat esasına göre tespit edildiğini ifade ederek, ödül sahiplerine belgelerinin daha sonra açıklanacak bir günde verileceğini kaydetti.
-TYB'DEN BAKAN GÜNAY'A KINAMA-
Bu arada, Birlik Başkanı Yavuz, basın toplantısında yaptığı konuşmada, 2011 yılının Mehmet Akif Ersoy yılı olduğunu, ancak bu yılın Ersoy'un şanına yakışır şekilde değerlendirilemediğini savundu.
Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı kınadıklarını söyleyen Yavuz, ''75 milyon vatandaş Mehmet Akif yılı olduğunu anlayamadan sene bitti. Kültür Bakanlığının 2011'i Nazım Hikmet yılı gibi geçirdiği faaliyetlerine bakarak anlaşılabilir'' dedi.
(KONYA POSTASI)