Hukuk Fakültesi’nde sanal mahkeme  
Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Konya Barosu işbirliğiyle fakültenin sanal mahkeme salonunda öğrenciler için uygulama amaçlı kurgusal duruşma gerçekleştirildi.  
   2011-12-23 01:00:14  

 

 

 Duruşmada akademisyen ve öğrenciler hakim, savcı, avukat, davalı ve davacı oldu. Gerçek bir olaydan yola çıkılarak yürütülen duruşmayı Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı, Konya+Barosu'> Konya Barosu Staj Eğitim Merkezi’nde görevli Avukat Özgür Solak, öğretim üyeleri ve öğrenciler de izledi. Gerçek bir mahkeme salonu gibi kurgulanan salonda hakim, savcı ve avukatlar cüppelerini giyerek duruşmayı gerçekleştirdi. Duruşmada avukat, davalı, davacı ve tanıklar dinlenerek karar verildi.

 “ÖĞRENCİLERİMİZİ MESLEĞE HAZIRLIYORUZ”

Duruşma başlamadan önce konuşan Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı, hukuk eğitiminde teorik bilgiler yanında uygulamanın da önemli olduğunu belirterek, “Öğrencilerimize 4 yıllık fakülte hayatında hukukun çeşitli alanlarına yönelik bilhassa yargılama hukukuna yönelik teorik bilgiler yanında zaman zaman pratik çalışma adı altında uygulama dersleri de vermekteyiz. Bununla öğrencilerimizi meslek hayatına alıştırmaya çalışıyoruz. Mezun olacak meslektaşlarımızın hakim, savcı ve avukat gibi meslekleri seçecekleri düşünüldüğünde uygulamanın önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Şunu ifade edebiliriz ki ‘en iyi kanun en kötü uygulayıcının elinde kötü bir uygulama örneği, en kötü kanun iyi bir uygulayıcının elinde iyi bir uygulama örneği’ teşkil etmektedir. Bu husus göz önüne alındığında uygulama toplum ve adaletin tecellisi açısından son derece önem taşımaktadır.” dedi.

DAVA SANAL MAHKEMEDE GÖRÜLDÜ

Konuşmaların ardından sanal mahkemede duruşma gerçekleştirildi. Öğrenciler duruşmada hakim, savcı, avukat, davalı ve davacı oldu. Hakim, duruşmayı başlatarak sanık konumundaki öğrenciye olayla ilgili sorular yöneltti. Duruşma, trafikte seyir halinde iken birbirlerine küfür eden ve daha sonra bıçakla öldürmeyle sonuçlanan bir olay üzerinde yürütüldü. Duruşmada sanık, avukat ve tanıklar dinlendi. Duruşma, mahkeme heyetinin sanığa 18 yıl hapis cezası verilmesiyle karara bağlandı.

Duruşmayı gerçek hakim, savcı, avukat, davalı ve davacı gibi yürüten öğrenciler, duruşma sonunda salondaki arkadaşlarından büyük alkış aldı. 

(KONYA POSTASI)
 
Bu Haber 304 Kez Okundu.  
   
 
 
 
  Yorumlar 0 Onay Bekleyenler 0  



600
   Karakter Kaldı.

Üye olmayan okurlarımızın yorumları "Misafir" kullanıcı adıyla yayınlanmaktadır.

Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

 
   
 
   
   


KÜNYE

ÖMER KARA GAZETECİLİK İLETİŞİM GIDA İNŞAAT TURİZM SAN. TİC.LTD. ŞTİ adına

İMTİYAZ SAHİBİ

ÖMER KARA

 

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

ÖNDER ÇİFTCİ

 

EDİTÖRLER

NİHAT ERDOĞAN

MURAT GÜZEL

MUSTAFA EKMEKCİOĞLU

 

REKLAM VE HALKLA İLİŞKİLER

ESER ALDEMİR

GÜLFEM ALADAĞ

KADİR ERGÜN

FADİME FEYZA TUNÇ

 

HUKUK DANIŞMANLARI

AV. SİNAN ÖZKAN

AV. ABİDİN GÜRSOY

İLETİŞİM

Sultan Cem Caddesi 1. Form Apt. No:1/23
Selçuklu/KONYA

Tel: 0 332 321 87 70

Faks: 0 332 321 87 69

bilgi@konyapostasi.com.tr

ajans@konyapostasi.com.tr

muhasebe@konyapostasi.com.tr

haber@konyapostasi.com.tr

reklam@konyapostasi.com.tr

spor@konyapostasi.com.tr

Bize Ulaşın
Adınız

e-Posta

Konu

Mesaj

Güvenlik Kodu