“Adaletsizlik üzerine adalet inşa edilemez”  
Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, 666 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname'nin kamuda ücret adaletini tam olarak sağlamadığını, adaletsizlik getirdiğini belirtti.  
   2011-12-22 01:05:04  

 

Ata,  Valilik binası önünde yaptığı basın açıklamasında;“Kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için hazırlandığı iddia edilen eşit işe eşit ücret düzenlemesi beraberinde yeni eşitsizlikler doğurmuştur. Eşit işe eşit ücret düzenlemesiyle öğretmenlerin, profesörlerin, doçentlerin, yardımcı doçentlerin, araştırma görevlilerinin, din hizmetleri sınıfındaki din görevlilerinin, sağlık hizmetleri sınıfından hekim dışı sağlık personelinin, maliye bakanlığı, gelir idaresi başkanlığı, sosyal güvenlik kurumu, Türkiye iş kurumu gibi kurumlarda çalışanların ek ödemelerinde artış olmamıştır. Eşit işe eşit ücret ilkesini hayat geçirmeye çalışanların üst düzey yöneticilere yüksek, bazı devlet memurlarına ise düşük oranlarda ek ödeme yaptığını savundu”. Dedi.

SENDİKANIN GÖRÜŞÜ ALINMADI

Ata, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi. “Sendikanın görüşü hiçbir şekilde alınmadan hazırlanan 666 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile asıl iyileştirme yapılması gereken kesimlerin göz ardı edildiği açıktır. Anlaşılan o ki, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olunan günleri çoktan geride bırakmışız. Bugüne kadar öğretmen ve akademisyenlerin maaşlarında hiçbir şekilde iyileştirme yapılmamış, bu meslek gurubu ikinci plana atılmıştır. Yetiştirdiğimiz insanların, bize verdiği değer ortadadır. Bu ülkenin nesillerini yetiştirenlere karşı yapılan bu vefasızlık, bizleri derin üzüntülere boğmaktadır. Hak ettiğini almaktan başka bir talebi olmayan bu insanlara reva görülen bu muameleyi kınıyoruz. Adalet diye haykırarak, adaletsizliklere imza atanların, birbiriyle çelişen uygulamaları hayata geçirenlerin, ayrımcı politikalarla çalışanlar arasında barış ve huzuru bozanların artık tüm bunlara bir son vermesini istiyoruz” dedi.

SAYIN ZİYA SELÇUK NEREDE YETİŞMİŞTİR?

Ata, sözlerine eski Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Ziya Selçuk’a seslenerek devam etti; “üniversiteler 30 yıldır öğretmen yetiştiremiyor diyen sayın Selçuk, nerede yetişmiştir?  Nerede öğretim üyeliği yapmıştır?  Hangi ülkenin Milli Eğitim Bakanlığında talim ve terbiye kurulu başkanlığı görevini yürütmüştür? Sayın Selçuk kendisini inkar ettiğinin, öğretmen yetiştiren bütün akademisyenlere ve yurdun dört bir tarafında fedakarca  görev yapmaya çalışan öğretmenlere hakaret ettiğinin farkında değil galiba. Kendisini şiddetle kınıyoruz” dedi.

Ata son olarak “ Eylemimiz, mücadelemiz sonuç alıncaya kadar sürecektir. Hükümetin, mağdur olan öğretmenlerin , akademisyenlerin ve diğer çalışanların sesine kulak vermesini istiyoruz. Sesimize kulak verilmez ve gerekli yasal düzenlemeler yapılmazsa, bizler bu iktidarı memur düşmanı ilan edeceğiz. Haklarımızın tırpanlanmasına, yok sayılmamıza izin vermeyeceğiz. Unutulmasın ki; Adaletsizlik üzerine adalet inşa edilemez” diye sözlerini tamamladı.

(KONYA POSTASI)
 
Bu Haber 156 Kez Okundu.  
   
 
 
 
  Yorumlar 0 Onay Bekleyenler 0  



600
   Karakter Kaldı.

Üye olmayan okurlarımızın yorumları "Misafir" kullanıcı adıyla yayınlanmaktadır.

Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

 
   
 
   
   


KÜNYE

ÖMER KARA GAZETECİLİK İLETİŞİM GIDA İNŞAAT TURİZM SAN. TİC.LTD. ŞTİ adına

İMTİYAZ SAHİBİ

ÖMER KARA

 

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

ÖNDER ÇİFTCİ

 

EDİTÖRLER

NİHAT ERDOĞAN

MURAT GÜZEL

MUSTAFA EKMEKCİOĞLU

 

REKLAM VE HALKLA İLİŞKİLER

ESER ALDEMİR

GÜLFEM ALADAĞ

KADİR ERGÜN

FADİME FEYZA TUNÇ

 

HUKUK DANIŞMANLARI

AV. SİNAN ÖZKAN

AV. ABİDİN GÜRSOY

İLETİŞİM

Sultan Cem Caddesi 1. Form Apt. No:1/23
Selçuklu/KONYA

Tel: 0 332 321 87 70

Faks: 0 332 321 87 69

bilgi@konyapostasi.com.tr

ajans@konyapostasi.com.tr

muhasebe@konyapostasi.com.tr

haber@konyapostasi.com.tr

reklam@konyapostasi.com.tr

spor@konyapostasi.com.tr

Bize Ulaşın
Adınız

e-Posta

Konu

Mesaj

Güvenlik Kodu