Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki söyleşiye yazılarında Mevlana’yı sık sık gündeme getiren Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş, Araştırmacı-Yazar Nevin Halıcı, Gazeteci-Yazar Avni Özgürel ile Nevval Sevindi katılacak.
GÖNÜLLERDEKİ MEVLANA DİLE GELİYOR
Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Yrd.Doç.Dr. Nuri Şimşekler, “Mevlana ve Mevlevilikle ilgili çalışmalar yapan bilim adamlarını getirerek sempozyum düzenliyor ve yeni bilgiler üretmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda farklı kesimlerden insanları etkinliğimize davet ederek gönüllerindeki Mevlana’yı öğrenmek istiyoruz. Bu davet ettiğimiz konuklardan Mevlana’nın farklı kesimler tarafından nasıl algılandığını, onların düşünce ve gönüllerinde nasıl yer ettiğini öğreneceğiz. Gelecek yıl da kamuoyunca tanınmış farklı kesimlerden insanlarımızın gönlündeki Mevlana’yı öğrenmek için Konya’ya davet edeceğiz.” dedi.
Selçuk Üniversitesi Mevlana Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından geçen yıl düzenlenen ‘Gönlümdeki Mevlana’ konulu panele sanatçılar Emel Sayın, Ahmet Özhan ve Athena Rock Grubu’nun solisti Gökhan Özoğuz katılmıştı.
(KONYA POSTASI)