Türkiye’nin en büyük sanayi devleri sıralamasında 34. Olan Konya Şeker, İSO 500 Anketini düzenleyen İstanbul Sanayi Odası(İSO)’nın Meclis üyeleri ve yöneticilerini Çumra Şeker Kampüsü’nde misafir etti.
Her yıl üretimden yaptıkları satışlara göre Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarınıyaptığı anket çalışmasıyla ilk 500 ve ikinci 500 sanayi devi olarak sıralayan İstanbul Sanayi Odası, Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük ve Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan ile birlikte Meclis üyelerinden oluşan 85 kişilik bir heyeti ile Konya Şeker’e ait Çumra Şeker Kampüsü’nü ziyaret etti. Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un ev sahipliğinde ve nezaretindekampusta bulunan yatırımları ve tesisleri yerinde gören İSO heyeti, Konya Şeker’in Anadolu’da gerçekleştirdiği yatırımlardan etkilendiklerini ve sanayi yatırımlarının Anadolu’ya yapılmasından ve Anadolu Sanayisinin gelişmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını söylediler.
İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük , Konya Şeker’de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek,“Öncelikle başkan beye çok teşekkür ediyorum. Konya benim yabancısı olmadığım bir il ve şeker sektörü de hiç yabancısı olmadığım bir sektör. Şeker fabrikalarını gezdim ama buradaki dünyanın en modern tesisidir. Çiftçiye yaptığınız, bölgeye yaptığınız hizmet çok önemli. Ama hepsinden önemlisi ülke ekonomisine hizmet yapıyorsunuz. Bunu hep beraber gördük. Sizin adınız çok sık duyuluyor, bilenler biliyor ama bunu görmek çok daha farklı, yaşamak çok daha farklı. Ben samimiyetle ülkem adına ülkemin bir ferdi olarak ortaya koyduğunuz başarı için teşekkür etmek istiyorum. Başarılarınızın da devamını diliyorum”dedi.
(KONYA POSTASI)