“İlişkilerimizde dikkatli olmalıyız”  
Özel Konya Hospital Kadın Hast. ve Doğum uzm.Op.Dr. Aysel Kamer 1 Aralık dünya AİDS günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.  
   2011-12-01 06:42:08  

 

Asrın vebası olarak nitelendirilen AİDS ilk kez 1979 yılında ABD ‘de eşcinsel bir mankende teşhis edildi.O tarihten sonra henüz tedavisini bulamadığımız bulaşıcı bir hastalık olan AİDS tüm dünya’ya hızla yayıldı ve yayılmaya da devam ediyor diyen Op. Dr. Aysel Kamer, bu hastalık konusunda bilinçlenmek gerektiğini de söyledi.

Açıklamasında bugün AİDS hastalığının  HIV adı verilen bir mikropla bulaştığı biliniyor diyen Kamer, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:” HIV mikrobu savunma hücrelerimize yerleşerek organları işgal ediyor bunun neticesinde  de vücudumuz hastalıklarla mücadele edemez hale geliyor. Hastalık agresif bir seyir izliyor genellikle de gelişen ikincil enfeksiyonlar sonucu ölümle sonuçlanıyor.AİDS hastalığının günümüz   bilinen ve uygulanan kesin bir tedavi yok. Bilim adamları tedavi ve aşı çalışmaları için yoğun  mesai harcasa da sonuca ulaşabilmiş değil.Oldukça bulaşıcı ve ölümcül bir hastalık olan AİDS’ de  tedavi imkanımız yoksa yapmamız gereken bu hastalığa yakalanmamak ,bunun içinde korunmak gerekiyor.HIV mikrobuna bağlı AİDS hastalığının başlıca bulaşma yolları:

-Cinsel ilişki yoluyla

-Kan yoluyla

-Gebelik yoluyladır.

Toplumdaki AİDS hastaların çoğu cinsel yolla bu hastalığı edinmiştir.En dramatik olanı gebelik yoluyla olması, anne karnında masum bebeklerin AİDS hastası olarak doğmasıdır.Hastalıklı kişilerden alınan kanların sağlam kişilere verilmesi veya hastalıklı kişilerin kanlarının sağlam birine bir şekilde bulaşması (Hemodiyaliz,Cerrahi girişimler,berberler v.s.) de hastalığın taşınmasına sebep olmaktadır.

Cinsel yolla bulaşma, AİDS’ de en sık gördüğümüz bulaşma yoludur. Cinsel yolla bulaşmada da eş cinsel ilişki ve çok eşli cinsel hayat en büyük risk olarak karşımıza çıkmaktadır. Transeksüller, biseksüller,çok eşli yaşayanlar,madde bağımlıları bu hastalık için en büyük risk grubu oluşturmaktadırlar.Bu kadar tehlikeli bir hastalıktan korunmak için aşağıdaki durumlara dikkat etmeliyiz.

Toplumu sapık ilişkilerden (homoseksüel,lezbiyenlik v.b.)arındırmak önceliğimiz olmalıdır. Madde bağımlılığına karşı mücadele edilmelidir.Cinsel yolla bulaşan hastalığı olduğu bilinen veya şüpheli bireylerle cinsel ilişkiye girilmemeli ya da mutlaka kondom kullanılmalıdır.”

(KONYA POSTASI)
 
Bu Haber 319 Kez Okundu.  
   
 
 
 
  Yorumlar 0 Onay Bekleyenler 0  



600
   Karakter Kaldı.

Üye olmayan okurlarımızın yorumları "Misafir" kullanıcı adıyla yayınlanmaktadır.

Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

 
   
 
   
   


KÜNYE

ÖMER KARA GAZETECİLİK İLETİŞİM GIDA İNŞAAT TURİZM SAN. TİC.LTD. ŞTİ adına

İMTİYAZ SAHİBİ

ÖMER KARA

 

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

ÖNDER ÇİFTCİ

 

EDİTÖRLER

NİHAT ERDOĞAN

MURAT GÜZEL

MUSTAFA EKMEKCİOĞLU

 

REKLAM VE HALKLA İLİŞKİLER

ESER ALDEMİR

GÜLFEM ALADAĞ

KADİR ERGÜN

FADİME FEYZA TUNÇ

 

HUKUK DANIŞMANLARI

AV. SİNAN ÖZKAN

AV. ABİDİN GÜRSOY

İLETİŞİM

Sultan Cem Caddesi 1. Form Apt. No:1/23
Selçuklu/KONYA

Tel: 0 332 321 87 70

Faks: 0 332 321 87 69

bilgi@konyapostasi.com.tr

ajans@konyapostasi.com.tr

muhasebe@konyapostasi.com.tr

haber@konyapostasi.com.tr

reklam@konyapostasi.com.tr

spor@konyapostasi.com.tr

Bize Ulaşın
Adınız

e-Posta

Konu

Mesaj

Güvenlik Kodu