Oğul, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmalar kapsamında Akşehir İnönü Caddesi ve Nasreddin Caddesi'ne bakan Belediyeye ait mevcut iş yerleri ile hal binası içindeki iş yerlerinin yıkılarak yerine daha modern ve işlevsel bir iş merkezi inşa edileceğini söyledi.
Projeyle Akşehir'in çehresinin değişeceğini ifade eden Oğul, yapılacak yeni inşaat ile Akşehir'in otopark sıkıntısını da çözeceklerini, yeni iş merkezinin altına 250 araç kapasiteli bir otopark yapılacağını bildirdi.
Oğul, iş merkezinin bölgedeki tarihi dokuya uygun şekilde inşa edileceğini, yıkım yapılan yerdeki iş yeri sahiplerini mağdur etmemek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini dile getirdi.
İş yerleri sahipleriyle yeni iş merkezinin yapımının ardından kira kontratlarını yenileyeceklerini vurgulayan Oğul, Akşehir'in özlediği modern çarşının en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.
(AA)