Yaptığı açıklamada Prof. Dr. Yüksek “Seçim sürecinin üniversitemiz için oldukça verimli bir iletişim atmosferinde sağlıklı ve başarılı biçimde işlemiş olduğunu düşünüyorum. Nihai aşamada, akademisyenlerimizin rasyonel değerlendirmeler ve özgür iradeleriyle üniversitemizin geleceğine ilişkin samimi tercihlerini hiçbir baskı altında kalmadan rahatça ortaya koyabileceklerini umuyor ve diliyorum. Sonuç ne olursa olsun, hepimiz için seçim kazanmaktan daha da önemli olan husus, bir bütün olarak üniversitemizin kazançlı çıkmasını temine çalışmaktır. Selçuk Üniversitesi’nin başarı çıtasının hep daha yükseğe taşınması, en çok tercih edilen, daima huzur içinde eğitim-öğretim faaliyeti ve bilimsel araştırmalar yürüten güzide bir kurum haline getirilmesi her zaman temel önceliğimiz olmalıdır” dedi.
Yüksek, seçimlerin “işlevi ve mantığı gereği, rekabeti ve farklı tercihler yapmayı zorunlu kılsa da sonuçta seçilip atanan rektörün, herkesi kucaklayabilecek, kimseyi dışlamayacak, herkes tarafından da sevgi ve saygıyla karşılanabilmeyi hak edecek bir anlayış ve tavırla görev yapmak zorunda” olduğuna işaret ederek, “tüm rektör adaylarının bu bilinci taşımasının, bu anlayış ve olgunlukla hareket etmelerinin sadece iyimser bir beklenti olarak dillendirilmesi değil, Üniversitenin iyiliğini istediğini söyleyen herkes için bir zorunluluk olarak benimsenmesi gerektiği kanaatinde” olduğunu vurguladı.
Yüksek, ayrıca kime oy verecek olursa olsun tüm öğretim üyelerinin “üniversitenin geleceği hakkında söz söyleme konusundaki demokratik hakkını kullanmak üzere sandık başına gelmesinin çok önemli olduğuna” işaret ettiği açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verdi: “Seçim sürecinin başından sonuna demokratik bir ortamda huzur içerisinde yürütülebilmesine olumlu katkı sağlayan herkese can-ı gönülden teşekkür eder, seçimin, öğrencisi, mensup ve mezunuyla tüm üniversitemiz camiası, Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlı olmasını diler, bilvesile tüm meslektaşlarıma selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.”
(KONYA POSTASI)