Ereğli Belediyesi tarafından davet üzerine organize edilen Güney Kore gezisine katılan Kaymakam Hasan Bağcı, Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Belediye Başkan Yardımcıları Hacı Öğütlü, Mustafa Şahin, Meclis Üyeleri Selami Günay, Orhan Bulut, Cihan Aydın Genç, Fahri Vardar, Ramazan Eryılmaz ve Belediye Personeli Sevdagül Palalı Zeytun, Hayriye Çolak, Hikmet Aygören Ereğli’ye döndü.
12 kişiden oluşan Ereğli heyeti, Gwangjin kardeş kentinin davetlisi olarak gittikleri Güney Kore’de çeşitli kültürel ve ekonomik açıdan karşılıklı projeler üzerine çalışmalar yaptı. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, gezinin kısa vadede nasıl bir gelişim göstereceğini en kısa zamanda görülebileceğini dile getirirken, “Bu gezi ve devamında oluşmasını beklediğimiz karşılıklı projeleri masaya yatırma şansı bulduk. Daha önceki gezilerin aksine bu gezide kültürel paylaşımlar bir tarafa, ekonomik açıdan ne kadarlık bir gelişim gösterebilirizi konuştuk. Güney Kore ile Türkiye arasındaki ticari işlem hacminin çok düşük olması bir Türk olarak bizleri üzdü. Türkiye’den çok az ithalat yapan Güney Kore, Türkiye’ye başta otomotiv olmak üzere önemli miktarda ihracat gerçekleştiriyor. Bizde Türkiye ile yapılan ticari ve ekonomik işbirliğinin bir bölümünü şehrimize nasıl kazandırabiliriz konuları üzerinde durmaya çalıştık. Umarım kardeş kent kültürü ile oluşan yakınlaşmayı ekonomik anlamda da hayata geçirmeyi başarabiliriz” dedi.
Güney Kore ile Türkiye arasında 7 saatlik bir zaman farkının bulunuyor olması ve 12 saatlik bir uçakla seyahatin ardından Ereğli’ye gelen heyette gezinin yorgunluğunu gözlemlemek şaşırtıcı olmadı.
(KONYA POSTASI)