Türkmenoğlu 23. Dönem ile 24. Dönem çalışmaları arasında son derece önemli farklılıklar olduğunu belirterek “Muhalefet partileri sanki bu dönemde TBMM çalışmalarını kilitlemeye uğraşıyor, meclisi çalıştırmamak istiyorlarmış gibi bir görüntü çiziyorlar” dedi.
TBMM’de muhalefet partisi sözcülerinin kürsüye her çıkışlarında söz aldıkları meseleyi konuşmak yerine “Konu dışı, gereksiz konuşmalarla İçtüzüğün boşluklarından yararlanarak TBMM’nin çalışmalarına sekte vurmaya uğraşan bir muhalefet anlayışı var karşımızda. Avrupa’daki hiçbir mecliste rastlanmayacak türden bu fuzuli konuşmaların, provokasyonların Meclis’i kilitlemeye, pasifize etmeye, Meclis’in çalışmasını engellemeye dönük olduğunu düşünüyorum” diyen Ayşe Türkmenoğlu, “Bu durumda İçtüzük’teki eksiklikleri gidermek üzere Meclis İçtüzüğü’nün değiştirilmesi de gündeme gelebilir” açıklamasını yaptı.
Muhalefet partilerini TBMM çalışmalarında “kötü niyetli” olmakla suçlayan Türkmenoğlu, “Meclisin gereksiz polemiklerle gereksiz yere meşgul edilerek kamunun zarara uğratıldığını söyleyebiliriz. Dakika muhasebesi yapılsa bu durum görülür. Gereksiz yere yapılan konuşmalar çalışma sürelerini uzatmaktan başka bir işe yaramıyor. Bu durumda TBMM’de görev yapan memurlar, yayınlar vb. masrafları da hesaba katmak gerekiyor” şeklinde konuştu. Murat Güzel-Konya Postası
(KONYA POSTASI)