Tecavüz şakaları kaldırıldı  
Facebook'ta yer alan "You know she's playing hard to get when you're chasing her down an alleyway" gibi, tecavüz olaylarına ve kadınlara alaycı yaklaşımların sergilendiği sayfalar, mağdurlara destek veren gruplarca sert şekilde eleştirilmekteydi.  
   2011-11-10 17:27:53  

 

Bu tür bazı sayfaları şimdi siteden çıkaran Facebook, "Sayfalarımızda nefret söylemine, tehditkar ve şiddeti teşvik eden yazışmalara yer yok." şeklinde açıklama yaptı.
Bununla birlikte eğer bu tür sayfaların yöneticileri söz konusu sayfaların mizahî ya da hicivsel nitelik taşıdığı şeklinde bir etiket ekledikleri takdirde tartışmalı yazışmalara yer verilmeye devam edilecek.
 
Tecavüzle ilgili kimi sayfaların kaldırılması, sayfa yöneticilerinin başlığa etiket koymayı ihmal etmelerini ve böylece şirketin uyguladığı kuralları çiğnemelerini esas alıyor.
Facebook, BBC'ye yaptığı açıklamada sorgulanabilir ve saldırgan içerikli yazışmaları çok ciddiye aldıklarını belirtti. Bununla birlikte şirket yetkilisi, "Ancak biz Facebook'un, başkalarının hakları ve duygularına saygılı kalarak, konuların açıkça tartışılabildiği ve düşüncelerin dile getirilebildiği bir yer olmasını istiyoruz." dedi.
 
Facebook yetkilisi, "bir devlet, kurum ya da inanılan şeyler hakkında fikir belirten gruplar veya sayfalar, bazıları için aşırıya kaçılmış ve saldırganca gibi görünse de, bizim politikalarımıza ters düşmemektedir." dedi ve internet ortamında yürütülen tartışmaların gerçek hayatta serbestçe yapılan konuşmaların bir yansıması olduğunu savundu.
Facebook'un yaptığı bu resmi ifadeli açıklama, konuyla ilgili olarak geçen yazki açıklamalardan farklı.
 
Ağustos ayında Facebook, "mahallenizdeki pubda, açık saçık bir şaka yaptığınızda nasıl dışarı atılmıyorsanız, Facebook'tan da atılmazsınız." demişti. Facebook'un başlarda tecavüz konusundaki sayfalara müdahale etmeye isteksiz olması, çeşitli kampanya gruplarının eleştirilerine yol açmıştı. Kimi şirketler bu tür sayfalarda reklamlarının ve adlarının görünmesinden de kaygılı olduklarını açıklamışlardı.
 
Facebook'un tavrına karşı kampanya yürüten gruplar, son karardan memnun olduklarını söylüyor, ama sitenin kamuoyundaki imajını korumak için sadece birkaç sayfayı kaldırmaktan öteye giderek tutumunu değiştirdiğini ortaya koymasını istiyorlar. Facebook'taki tecavüz olgusu ve saldırılarıyla dalga geçilen kimi sayfalar, 190 binden fazla üye tarafından 'beğen'ilmişti.
 
Halen bu türdeki çeşitli sayfalar siteden çıkarılmışsa da, "You know she's playing hard to get when..." sözcükleriyle arama yapıldığında, etiketlenmemiş ve tartışmalı içerikli birçok sayfaya hala erişmek mümkün
(İHA)
 
Bu Haber 389 Kez Okundu.  
   
 
 
 
  Yorumlar 0 Onay Bekleyenler 0  



600
   Karakter Kaldı.

Üye olmayan okurlarımızın yorumları "Misafir" kullanıcı adıyla yayınlanmaktadır.

Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

 
   
 
   
   


KÜNYE

ÖMER KARA GAZETECİLİK İLETİŞİM GIDA İNŞAAT TURİZM SAN. TİC.LTD. ŞTİ adına

İMTİYAZ SAHİBİ

ÖMER KARA

 

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

ÖNDER ÇİFTCİ

 

EDİTÖRLER

NİHAT ERDOĞAN

MURAT GÜZEL

MUSTAFA EKMEKCİOĞLU

 

REKLAM VE HALKLA İLİŞKİLER

ESER ALDEMİR

GÜLFEM ALADAĞ

KADİR ERGÜN

FADİME FEYZA TUNÇ

 

HUKUK DANIŞMANLARI

AV. SİNAN ÖZKAN

AV. ABİDİN GÜRSOY

İLETİŞİM

Sultan Cem Caddesi 1. Form Apt. No:1/23
Selçuklu/KONYA

Tel: 0 332 321 87 70

Faks: 0 332 321 87 69

bilgi@konyapostasi.com.tr

ajans@konyapostasi.com.tr

muhasebe@konyapostasi.com.tr

haber@konyapostasi.com.tr

reklam@konyapostasi.com.tr

spor@konyapostasi.com.tr

Bize Ulaşın
Adınız

e-Posta

Konu

Mesaj

Güvenlik Kodu