Bahçeşehir’in üçüncü proje toplantısı Letonya’da  
Özel Konya Bahçeşehir Anaokulu 2010 yılından bu yana sürdürdüğü Avrupa Birliği Projeleri kapsamındaki Comenius Programı çerçevesinde çeşitli aktiviteler içeren “Mini Magic Steps”(Küçük Sihirli Adımlar) isimli bir projesinin üçüncü toplantısını da Letonya’da gerçekleştirdi.  
   2011-11-05 03:12:05  

 

Amacı farklı kültürleri, dilleri tanıyarak eğitim-öğretim sistemleri hakkında bilgi edinmek; aynı zamanda kendi kültürümüz, dilimiz ve eğitim-öğretim sistemimiz hakkında farklı milletten insanları bilgilendirmek olan “Mini Magic Steps” projesi 24 Ekim’de Letonya’da düzenlenen üçüncü proje toplantısına Bahçeşehir Koleji Anaokulu İngilizce öğretmenleri Ebru Aydın ve Gülsüm Yıldırım katıldı. Ortak ülkelerden gelen yönetici ve öğretmenlerle üçüncü kez bir araya gelinerek projenin ilk yılının değerlendirmesi yapıldı. Bu değerlendirmede ziyaret edilen ülkelerden yararlanılarak kullanılan farklı teknik ve materyaller paylaşıldı ve Letonya’daki ortak okul olan Namins Anaokulu’nda ve farklı anaokullarında gözlemler yapıldı. Eğitim yöntemleri ve teknikleri, okul işleyişi, plan ve programlar incelendi ve yararlı bulunan yöntemler konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Ağırlıklı olarak Rus ve Letonyalı çocukların eğitim gördüğü anaokullarına yapılan ziyaretler oldukça yararlı ve farklı bir deneyim yaşattı.

Bahçeşehir Koleji Kurucusu Nurettin Ok;  Küçük Sihirli Adımlar projesi sayesinde çocukların önyargısız davranmayı öğrendiklerini  ifade ederek, “Litvanya, İngiltere, Macaristan, İsveç ve Türkiye’den gelen ziyaretçileri büyük bir sevinçle karşılayan çocuklar, bu projenin dil, din, ırk gözetmeksizin insanları bir araya getirerek önyargısız davranabilmeyi ve herkesin birbirini ayrım yapmadan sevgiyle, saygıyla kucaklaması gerektiği amacının nasıl başarıya ulaştığını kanıtladılar. Proje 2012 yılına kadar yine ortak ülkelerde farklı aktiviteler gerçekleştirilerek çocuklara ırkı, dini, dili, milleti ne olursa olsun tüm insanlara kucak açmayı ve farklı kültürleri tanımanın zevkini yaşatmaya devam edecek” dedi.

Bahçeşehir Anaokulu Müdürü Beyza Uluer Özşen’de, “Ziyaret edilen İngiltere, İsveç ve şimdi de Letonya’dan alınan teknikler ve materyallerin değerlendirmeleri yapılarak Bahçeşehir Anaokulu’nda da kullanılmaya başlanıldı. İngiltere’den esinlenilerek farklı materyallerle kas gelişimi ve ses eğitimi üzerine çalışmalar yapan ve İsveç’ten edinilen masaj ve Qi-gong tekniklerini uygulamaya koyacak olan Bahçeşehir Anaokulu şimdi de Letonya’dan edindiği izlenimler ile yine farklı teknik ve yeniliklere kucak açmaya hazırlanıyor” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 

(KONYA POSTASI)
 
Bu Haber 254 Kez Okundu.  
   
 
 
 
  Yorumlar 0 Onay Bekleyenler 0  



600
   Karakter Kaldı.

Üye olmayan okurlarımızın yorumları "Misafir" kullanıcı adıyla yayınlanmaktadır.

Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

 
   
 
   
   


KÜNYE

ÖMER KARA GAZETECİLİK İLETİŞİM GIDA İNŞAAT TURİZM SAN. TİC.LTD. ŞTİ adına

İMTİYAZ SAHİBİ

ÖMER KARA

 

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

ÖNDER ÇİFTCİ

 

EDİTÖRLER

NİHAT ERDOĞAN

MURAT GÜZEL

MUSTAFA EKMEKCİOĞLU

 

REKLAM VE HALKLA İLİŞKİLER

ESER ALDEMİR

GÜLFEM ALADAĞ

KADİR ERGÜN

FADİME FEYZA TUNÇ

 

HUKUK DANIŞMANLARI

AV. SİNAN ÖZKAN

AV. ABİDİN GÜRSOY

İLETİŞİM

Sultan Cem Caddesi 1. Form Apt. No:1/23
Selçuklu/KONYA

Tel: 0 332 321 87 70

Faks: 0 332 321 87 69

bilgi@konyapostasi.com.tr

ajans@konyapostasi.com.tr

muhasebe@konyapostasi.com.tr

haber@konyapostasi.com.tr

reklam@konyapostasi.com.tr

spor@konyapostasi.com.tr

Bize Ulaşın
Adınız

e-Posta

Konu

Mesaj

Güvenlik Kodu