Karayollarının Ereğli Zulmü  
Ereğli –Adana Karayolu üzerinde gerçekleştirilen dolgu ve yol yapım çalışmaları, yanlışlıklarıyla devam ediyor. Yol güzergahındaki işletmeler, fabrikalar oluşan kod farkı nedeniyle sıkıntılı duruma düşerken, belediyenin uğrayacağı maddi ve manevi kayıplar göz ardı ediliyor.  
   2011-10-31 18:40:18  

Ereğli –Adana çevre yolunun kent merkezine yakın bölgelerinde yapımı devam eden çevre yolu dolgu ve asfaltlama çalışmaları daha tamamlanmadan sıkıntıları Ereğli’ sanayicisini ve halkını vurmaya başladı. Konu ile ilgili olarak Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun yapılan yanlış karşısındaki feryadına artık çevre yolunun kenarında bulunan fabrika ve işletme sahipleri de katıldı. İşletme sahipleri en küçük bir yağışta oluşacak su baskınlarının büyük ekonomik kayıplarına neden olacağını dile getiriyorlar. Ereğli’nin Karayolları sorunu bir türlü bitmiyor. Karayollarının, Konya’da en çok can kaybı yaşadığı bölgenin Ereğli bölgesi olmasına rağmen, duble yolların en son Ereğli’de gerçekleştirilmesi ve Karaman- Konya çevre yolunun 10 yıldan fazla sürüncemede bırakılması ile bakış açısını ortaya koyduğunu dile getiren Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, daha Ereğli- Adana karayolu yol dolgu çalışmaları başlamadan yapılan yanlışlığı Karayolları Bölge Müdürlüğü ile paylaştıklarını ve hatta konunun yanlışlığı nedeniyle bölge Milletvekili Cem Zorlu’nun dahi uyarılarının kulak arkası yapıldığına dikkat çekerek şöyle konuştu;

“Madem birileri Ereğli’nin seçilmişlerini ve halkını dikkate almıyor, Ereğli’nin yıllardır sıkıntısını çektiği sahipsizlik duygusunu ispatlarcasına bir uğraş içerisine giriliyor, o zaman bizde konuyu Konya Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıma yolunu seçeriz. Bir kentin seçilmişlerini dikkate almazsanız, iş adamlarını dikkate almazsanız, halkını dikkate almazsanız, mutlaka hukuku dikkate almak zorunda kalırsınız. Bakın bu yol birilerine bir şeyler kazandırılma adına asfaltın üzeri dolgu maddeleriyle sıkıştırılmak suretiyle yükseltiliyor ve yapılan uyarılar kulak arkası ediliyor. Böyle saçmalık olmaz. Yapılan çalışmanın mantıksızlığına bir diğer örnek ise duble yollardan bir hafta önce tamamlanan Adana’ya gidiş yolu ile şimdi dolgu çalışması yapılan Konya istikametine giden yol arasında bile 60 cm’lik kod farkı var. Oluşan kod farkını gözetmemek, hem işletmeleri yağışların ve su baskınlarının kucağına itmek, hem de Belediyenin ortaya çıkan kod farkını doldurması için halkın hizmetine harcaması gereken trilyonlarca liranın birilerinin hatasını kapatma adına sokağa atması demektir. Biz bunu kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz.”

            KARAYOLLARI NE YAPMAK İSTİYOR?

            Çevre yoluna sınırı bulunan sadece işletmelerin değil, konutların, okulların ve iş yerlerinin yanı sıra çevreyoluna bağlantısı olan yol ve caddelerinde kod farkına kurban edildiğini dile getiren Başkan Oprukçu, “Belediyeler çevre yolu ile sınırı olan işletmelere ruhsat verirken belirlemiş olduğu bir kırmızıçizgi vardır. İşletmeler bu kod’a uyarak inşaatlarını tamamlar ve ruhsatlarını alırlar. Şu anda bazı binaların çatısı ile yol aynı hizaya gelmiş durumda. Kod farkı 60 cm ile 2 metre arasında değişimlere uğruyor. Ereğli insanı kanunlara riayet ederken, hangi mantık kanunları ve kayıpları hiçe sayarak yolun bu kadar yükselmesine izin verir, bundaki gerçek amacı nedir inanın bilmiyorum. Amaç yolun yenilenmesi ise macera aramaya gerek yok. Konya’nın çevre yolları ve bağlantılarında nasıl bir asfaltlama çalışması gerçekleştiriliyorsa, Ereğli’de de bu mantık uygulansın. Zemin sağlam değil mantığı düşülüyorsa, sert asfalt üzerine dolgu yapılarak sertleştirilme uygulaması olmaz. Bu kadar dolgu malzemesi kullanılacağına asfaltı kazı, taşlarla sıkıştırarak zemini sağlamlaştır, hem malzeme kaybı yaşama, hem de bu yol güzergahındaki insanlara oluşturduğun kod farkıyla zarar verme. Bu şekilde bir çalışma ile sadece Ereğli Belediyesi, işletmecisi, fabrika sahibi ve vatandaşları değil, devletimizde zarara uğratılıyor. Biz bu yanlışlığın giderilmesi için belediye olarak hukuki yolları sonuna kadar kullanacağız. Bu konuda zarar göreceği kesin olan vatandaşlarımız ve işletme sahiplerinin de ayrı ayrı tazminat davası açacaklarına eminim” dedi.

            Kurumların Ereğli’ye bakış açısındaki durumu da yakından takip ettikleri için yapılanların şaşırtıcı olmadığına değinen Başkan Oprukçu, “Bakın Konya’da duble yol çalışmalarının en son uygulandığı ilçe Ereğli’dir. Konya genelinde en çok ölümlü kazaların yaşandığı yer ise yine Ereğli’dir. Doğu ile batıyı buluşturan bu yolun öncelikli olması lazım gelirken, maalesef yetkililerin  ilgisizliği sayesinde Ereğli bu haktan da en son ve yanlış olarak yararlanan kent oldu. Ereğli- Karaman çevreyolu kısa bir mesafe olmasına rağmen 10 yıl gecikmeli olarak bizim dönemimizde zorlukla açılabildi. Böyle bir zihniyetin bu günkü yanlışlığı görmemelerini ve örtbas etme yoluna gitmelerini doğal karşılıyorum. Ancak yaptım oldu zihniyeti devam edemez. Ereğli sahipsiz değildir, tüm yollar araştırılacak, gerekirse konu ile ilgili olarak hukuki yollara başvurulacaktır. Kimse Ereğli’nin geleceğini karartamaz, buna başta ben izin vermeyeceğim” şeklinde konuştu.(Haber Merkezi)

 

(KONYA POSTASI)
 
Bu Haber 189 Kez Okundu.  
   
 
 
 
  Yorumlar 0 Onay Bekleyenler 0  



600
   Karakter Kaldı.

Üye olmayan okurlarımızın yorumları "Misafir" kullanıcı adıyla yayınlanmaktadır.

Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

 
   
 
   
   


KÜNYE

ÖMER KARA GAZETECİLİK İLETİŞİM GIDA İNŞAAT TURİZM SAN. TİC.LTD. ŞTİ adına

İMTİYAZ SAHİBİ

ÖMER KARA

 

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

ÖNDER ÇİFTCİ

 

EDİTÖRLER

NİHAT ERDOĞAN

MURAT GÜZEL

MUSTAFA EKMEKCİOĞLU

 

REKLAM VE HALKLA İLİŞKİLER

ESER ALDEMİR

GÜLFEM ALADAĞ

KADİR ERGÜN

FADİME FEYZA TUNÇ

 

HUKUK DANIŞMANLARI

AV. SİNAN ÖZKAN

AV. ABİDİN GÜRSOY

İLETİŞİM

Sultan Cem Caddesi 1. Form Apt. No:1/23
Selçuklu/KONYA

Tel: 0 332 321 87 70

Faks: 0 332 321 87 69

bilgi@konyapostasi.com.tr

ajans@konyapostasi.com.tr

muhasebe@konyapostasi.com.tr

haber@konyapostasi.com.tr

reklam@konyapostasi.com.tr

spor@konyapostasi.com.tr

Bize Ulaşın
Adınız

e-Posta

Konu

Mesaj

Güvenlik Kodu