Konya'nın gururu oldu  
Türkiye’nin markalı makarna ihracat birincisi olan Selva Gıda, Dünya Makarna Günü’nü kutluyor. Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş, Dünya Makarna Günü dolayısıyla Selva olarak birçok etkinlik planladıklarını ancak Van’da yaşanan deprem sonrası etkinliklerini iptal ettiklerini ve kısa sürede organize olarak bölgeye gıda yardımı gönderdiklerini dile getirdi.  
   2011-10-26 03:08:18  


Makarna sektörünün önde gelen firmalarından Selva, 25 Ekim Dünya Makarna Günü’nü kutluyor. Dünya Makarna Günü’nde ve her gün “Selva” diyen şirket, yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da iddialı.

İhracat yelpazesini hızla genişleten ve kurulduğu günden bu yana 113 ülkeye ihracat yapan Selva, bugün itibariyle 70 ülke olmak üzere beş kıtaya ürünlerini gönderiyor. Sadece kendi markasıyla ihracat yapma stratejisiyle özellikle Japonya başta olmak üzere Uzakdoğu pazarında kalıcı büyümeyi sağlayan Selva, 2006 yılından bu yana Türkiye’nin markalı makarna ihracat birincisi oldu ve halen markalı makarna ihracat birinciliği devam ediyor.

Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş, yıllık cirolarının yüzde 50’ye yakınını ihracattan sağladıklarını kaydetti. Karakuş, “2010 yılında Avrupa Birliği’ne ağırlık verdik. Bu pazarda hızla ilerliyoruz. 2012 yılı için en büyük hedefimizi satış rakamları zaten iyi olan ihracat yaptığımız ülkelerde bu rakamları yüzde 30-40 oranında artırmak” dedi.

(KONYA POSTASI)
 
Bu Haber 497 Kez Okundu.  
   
 
 
 
  Yorumlar 0 Onay Bekleyenler 0  



600
   Karakter Kaldı.

Üye olmayan okurlarımızın yorumları "Misafir" kullanıcı adıyla yayınlanmaktadır.

Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

 
   
 
   
   


KÜNYE

ÖMER KARA GAZETECİLİK İLETİŞİM GIDA İNŞAAT TURİZM SAN. TİC.LTD. ŞTİ adına

İMTİYAZ SAHİBİ

ÖMER KARA

 

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

ÖNDER ÇİFTCİ

 

EDİTÖRLER

NİHAT ERDOĞAN

MURAT GÜZEL

MUSTAFA EKMEKCİOĞLU

 

REKLAM VE HALKLA İLİŞKİLER

ESER ALDEMİR

GÜLFEM ALADAĞ

KADİR ERGÜN

FADİME FEYZA TUNÇ

 

HUKUK DANIŞMANLARI

AV. SİNAN ÖZKAN

AV. ABİDİN GÜRSOY

İLETİŞİM

Sultan Cem Caddesi 1. Form Apt. No:1/23
Selçuklu/KONYA

Tel: 0 332 321 87 70

Faks: 0 332 321 87 69

bilgi@konyapostasi.com.tr

ajans@konyapostasi.com.tr

muhasebe@konyapostasi.com.tr

haber@konyapostasi.com.tr

reklam@konyapostasi.com.tr

spor@konyapostasi.com.tr

Bize Ulaşın
Adınız

e-Posta

Konu

Mesaj

Güvenlik Kodu