25 ton kahvaltılık malzeme yüklü tır yola çıkıyor  
Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Konya Şubesi'nin, 25 ton kahvaltılık malzeme yüklü tırı, deprem bölgesine göndereceği bildirildi.  
   2011-10-24 18:17:27  

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, Selçuk Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Van'da meydana gelen depremin ardından dernek olarak bölgeye yardımda bulunmak üzere harekete geçtiklerini söyledi. 
     Derneğin, Van, Gaziantep, Erzurum, Ankara, Diyarbakır ve Konya şubelerinin, acil yardım çalışmalarına başladığını vurgulayan Aşçı, ''Dün gece geç saatlerde Van'a ulaşan Kimse Yok Mu Arama Kurtarma Ekibi ASYA, Van'da göçük altında kalan vatandaşları kurtarmak için çalışmalara başladı'' dedi. 
     Derneğin, Ankara, Gaziantep, Diyarbakır ve Erzurum şubelerinden temin edilen çadır, battaniye, su, çocuk maması, gıda ve ilaçtan oluşan yardım malzemelerinin deprem bölgesine gönderildiğini ifade eden Aşçı, şunları kaydetti: 
     '' Konya şubesi olarak başlattığımız kampanya ile deprem mağduru vatandaşlarımızın acil ihtiyaç duyduğu battaniye, içecek su, giysi, çocuk maması ve özellikle kahvaltılık gıda malzemelerinin bölgeye ulaştırılması hedeflenmektedir. Başlattığımız kampanyaya Konyalılar çok duyarlı. Bir hafta içinde bölgede ihtiyaç duyulan yardımın, üstümüze düşen bölümünü bölgeye göndermeyi hedefliyoruz. Konya'dan 10 tır yardım malzemesi göndermeyi planlıyoruz.'' 
     
     -''Çocuk giysisine ve kabana ihtiyaç var''- 
     
     Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Konya Şube Başkanı Hasan Kıratlı ise Türkiye genelinde derneğin bütün şubelerinin seferberlik ilan ettiğini belirtti. 
     ''Van'daki şubemizde kriz masası kuruldu'' diyen Kıratlı, deprem bölgesine gönderilecek yardım tırının, kahvaltılık malzemeyle doldurulmaya başlandığını, tırın yarın bölgeye ulaşacağını bildirdi. 
     Afet bölgesindeki can kayıplarını en aza indirmek amacıyla, çalışmalarını hızla sürdürdüklerini anımsatan Kıratlı, ''Bölgede hava şartlarının da soğuk olması nedeniyle çocuk giysisine ve kabana ihtiyaç var. Bu malzemeleri toparlamaya çalışıyoruz. Van'daki şubemizden gelen rapor doğrultusunda neye ihtiyaç varsa onu göndermeye dikkat edeceğiz. İhtiyaç dışında malzeme gönderilmeyecek'' şeklinde konuştu. 

(AA)
 
Bu Haber 200 Kez Okundu.  
   
 
 
 
  Yorumlar 0 Onay Bekleyenler 0  



600
   Karakter Kaldı.

Üye olmayan okurlarımızın yorumları "Misafir" kullanıcı adıyla yayınlanmaktadır.

Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

 
   
 
   
   


KÜNYE

ÖMER KARA GAZETECİLİK İLETİŞİM GIDA İNŞAAT TURİZM SAN. TİC.LTD. ŞTİ adına

İMTİYAZ SAHİBİ

ÖMER KARA

 

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

ÖNDER ÇİFTCİ

 

EDİTÖRLER

NİHAT ERDOĞAN

MURAT GÜZEL

MUSTAFA EKMEKCİOĞLU

 

REKLAM VE HALKLA İLİŞKİLER

ESER ALDEMİR

GÜLFEM ALADAĞ

KADİR ERGÜN

FADİME FEYZA TUNÇ

 

HUKUK DANIŞMANLARI

AV. SİNAN ÖZKAN

AV. ABİDİN GÜRSOY

İLETİŞİM

Sultan Cem Caddesi 1. Form Apt. No:1/23
Selçuklu/KONYA

Tel: 0 332 321 87 70

Faks: 0 332 321 87 69

bilgi@konyapostasi.com.tr

ajans@konyapostasi.com.tr

muhasebe@konyapostasi.com.tr

haber@konyapostasi.com.tr

reklam@konyapostasi.com.tr

spor@konyapostasi.com.tr

Bize Ulaşın
Adınız

e-Posta

Konu

Mesaj

Güvenlik Kodu