"Kürtlüğümden utanır oldum bakanım"  
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hakkari'deki hain saldırıda şehit düşen Jandarma Piyade Çavuş Yunus Yılmaz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.  
   2011-10-21 17:03:10  

 

İçişleri Bakanı Şahin, Milli Savunma Bakanı Yılmaz ve AK Parti MKYK üyesi Kürşad Tüzmen'le birlikte Hakkari'deki hain saldırıda şehit düşen Jandarma Piyade Çavuş Yunus Yılmaz'ın Pursaklar'da yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Kurulan taziye çadırında, Şehit Yunus Yılmaz için Kur'an okundu. Konuklara gülsuyu, lokum ve çay ikram edildi. Şahin ve Yılmaz'ın ziyaretten ayrılacağı sırada, Kürt asıllı bir vatandaşın, "Şehidin cenazesine gitmeye korktuk. Benim bacımı sokakta polis coplayamaz. Ben namusumu bu kadar sokağa çıkartmam. Benim namusum kapının önüne çıkmaz. Benim bacıma polis copunu vurdurmam ben efendim. Bunu Kürtler yapmaz, Kürtler şerefli insanlardır. Biz sokağa çıktığımız zaman, bize hep Kürt delikanlı derlerdi. Şimdi Kürt olduğumuzdan utanır olduk" demesi üzerine Şahin, "Türklük mertlik, yiğitliktir. Kürtlük kültürdür. Kürdü, Türkü tüm unsurları bu memlekette binlerce yıl birlikte yaşadık. Ortak kültür ve değerlerin insanlarıyız. Bu yapı, bu örgüt, bunlar tamamen ülkeyi bölmeye yönelik. Maalesef bunu Kürtleri istismar ederek hatta istismarın ötesinde Kürtlere zulüm ederek yürütmeye çalışıyorlar. Mücadele, bölgedeki Kürt veya Türk o bölgede yaşayan insanlarımızın üzerinden zulmü kaldırma mücadelesidir. Hatta siyasi yapıları da zulüm altında devam ediyor. Onlar da özgür değiller, özgür konuşamıyorlar. Ne emredilirse onu yapıyorlar. Bir zulüm var, kan içicilik var, kana susamışlık var ama bunu Kürtlük üzerinden yapıyorlar. Kürtlerin ben yüzde 95'i, yüzde 99'unun yerine göre bunlara karşı olduğunu biliyorum, inanıyorum. Bunu hepimiz biliyoruz. Zulüm var. Sen şerefli bir insansın. Bizim Kürtlük Türklük diye bir derdimiz yok. Topyekün bir milli davamız var. Onu koruma derdindeyiz, buna kasteden akılsız, izasız ve inançsız bir yapı var" diye konuştu. 

Bu akada Kürt asıllı vatandaşın, İçişleri Bakanı Şahin'le konuşurken duygulandığı ve gözlerinin dolduğu gözlendi. Vatandaşı İçişleri Bakanı Şahin teskin etti.

(İHA)
 
Bu Haber 155 Kez Okundu.  
   
 
 
 
  Yorumlar 0 Onay Bekleyenler 0  



600
   Karakter Kaldı.

Üye olmayan okurlarımızın yorumları "Misafir" kullanıcı adıyla yayınlanmaktadır.

Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

 
   
 
   
   


KÜNYE

ÖMER KARA GAZETECİLİK İLETİŞİM GIDA İNŞAAT TURİZM SAN. TİC.LTD. ŞTİ adına

İMTİYAZ SAHİBİ

ÖMER KARA

 

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

ÖNDER ÇİFTCİ

 

EDİTÖRLER

NİHAT ERDOĞAN

MURAT GÜZEL

MUSTAFA EKMEKCİOĞLU

 

REKLAM VE HALKLA İLİŞKİLER

ESER ALDEMİR

GÜLFEM ALADAĞ

KADİR ERGÜN

FADİME FEYZA TUNÇ

 

HUKUK DANIŞMANLARI

AV. SİNAN ÖZKAN

AV. ABİDİN GÜRSOY

İLETİŞİM

Sultan Cem Caddesi 1. Form Apt. No:1/23
Selçuklu/KONYA

Tel: 0 332 321 87 70

Faks: 0 332 321 87 69

bilgi@konyapostasi.com.tr

ajans@konyapostasi.com.tr

muhasebe@konyapostasi.com.tr

haber@konyapostasi.com.tr

reklam@konyapostasi.com.tr

spor@konyapostasi.com.tr

Bize Ulaşın
Adınız

e-Posta

Konu

Mesaj

Güvenlik Kodu