'Toprağımızı işleyip, tarımımızı ve hayvancılığımızı geliştireceğiz''  
Aksaray İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ile DGRV Alman Kooperatifleri ve Raiffeisen Konfederasyonu Türkiye Temsilciliği işbirliğinde, ''İneklerimizden her yıl birer yavru almak mümkün mü?'' konulu konferans düzenlendi.  
   2011-10-19 21:02:10  

Grand Eras Otel'de düzenlenen konferansa Aksara Valisi Orhan Alimoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Teşkilatlanma Dairesi Başkanı Fersan Dursun, Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İnceer, Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Öztorun, Aksaray merkez, ilçe, belde ve köylerde kurulu Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerin başkanları ve üyeleri katıldı. 
     Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, konferansın açılışında yaptığı konuşmasında, Aksaray'da birinci iktisadi faaliyetin tarım ve hayvancılık olduğunu söyledi. 
     Sanayinin de temelinin tarım ve hayvancılıktan geçtiğini belirten Vali Alimoğlu, ''Buğday olmadan un fabrikası olur mu?, Tarımı olmayanın sanayisi olur mu? Tarım ve sanayi birbirinden ayrı işler değildir.'dedi. 
     İnsanların topraktan, tabiattan uzaklaşmanın sıkıntısını çektiğini ifade eden Vali Alimoğlu, ''Yeniden toprakla arkadaş olacağız, anlaşacağız, çalışacağız; toprağımızı işleyip, tarımımızı ve hayvancılığımızı geliştireceğiz'' dedi. 
     Dünyada bedava bir şey olmadığını ifade eden Vali Alimoğlu, Aksaray'da duyduğu ''Çift ile koyun, gerisi oyun' sözünü hatırlatarak, ''Bu söz aslında her şeyi anlatıyor. Tarım hayvancılık bildiğimiz işlerdendir, eksiklerimizi hocalarımızdan öğreneceğiz. İyi dinleyip iyi anlayıp bu işleri iyi yapacağız. Dünyada bedava bir şey yok. Bildiğimiz modası geçmez işlere devam edersek namerde muhtaç olmaz geçimin kolayını buluruz'' dedi. 
     Vali Alimoğlu, tarıma büyük destekler verildiğini belirttiği konuşmasında, ''Hükümetimiz devletimiz zaten bu işe vakıf. Bu nedenle tarıma büyük destekler veriyor vermeye devam ediyor. Versin gene versin değil, devlet milletten alıyor millete veriyor zaten. Biz aldığımızı nasıl çoğaltacağız ona bakalım'' dedi. 
     Aksaray'da samimi gayretlerle çalıştıklarını anlatan Vali Alimoğlu, Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisinde bulunan veteriner ve ziraatçı üyelerinde tarıma ciddi destek ve katkı sağladıklarını, tarımın gelişmesi ile sanayinin de turizmin de gelişeceğini belirtti. 
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Teşkilatlanma Dairesi Başkanı Fersan Dursun da yaptığı konuşmasında Alman Kooperatifleri ve Raiffeisen Konfederasyonu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ortak eğitim projesinin 2006 yılından bu yana başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti. 
     Dursun, tarım sektöründe istenilen gelişimin sağlanabilmesi için dünyada oluşan gelişmelerin yetiştiricilere verilen eğitimler vasıtasıyla ulaştırılmasının büyük önem arz ettiğini bildirdi. 
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Öztorun ise yaptığı konuşmasında, 2007 yılından itibaren Aksaray'da Alman Kooperatifleri Birliği Federasyonu ile birlikte Aksaray'daki kooperatiflerin üye ve yöneticilerine değişik konularda eğitim verildiğini belirtti. 
     Konuşmaların ardından, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yunus Çetin, ''Yetiştiricilerin döl verimi ve tohumlama hizmetleriyle ilgili sorunları, beklentileri ve çözüm önerileri'', DGRV Eğitim ve Danışmanlık Ekibi Lideri Prof. Dr. Salahattin Kumlu ''Dişi sığırlarda döl verimi hedefleri ve gerçekleştirme olanakları'', Aksaray Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Veteriner Ali Eryavuz ise ''Dişi sığırlarda döl verimini arttırmak amacıyla yapılan çalışmalar ve sunulan destekler'' hakkında sunum yaptı. 

(AA)
 
Bu Haber 141 Kez Okundu.  
   
 
 
 
  Yorumlar 0 Onay Bekleyenler 0  



600
   Karakter Kaldı.

Üye olmayan okurlarımızın yorumları "Misafir" kullanıcı adıyla yayınlanmaktadır.

Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

 
   
 
   
   


KÜNYE

ÖMER KARA GAZETECİLİK İLETİŞİM GIDA İNŞAAT TURİZM SAN. TİC.LTD. ŞTİ adına

İMTİYAZ SAHİBİ

ÖMER KARA

 

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

ÖNDER ÇİFTCİ

 

EDİTÖRLER

NİHAT ERDOĞAN

MURAT GÜZEL

MUSTAFA EKMEKCİOĞLU

 

REKLAM VE HALKLA İLİŞKİLER

ESER ALDEMİR

GÜLFEM ALADAĞ

KADİR ERGÜN

FADİME FEYZA TUNÇ

 

HUKUK DANIŞMANLARI

AV. SİNAN ÖZKAN

AV. ABİDİN GÜRSOY

İLETİŞİM

Sultan Cem Caddesi 1. Form Apt. No:1/23
Selçuklu/KONYA

Tel: 0 332 321 87 70

Faks: 0 332 321 87 69

bilgi@konyapostasi.com.tr

ajans@konyapostasi.com.tr

muhasebe@konyapostasi.com.tr

haber@konyapostasi.com.tr

reklam@konyapostasi.com.tr

spor@konyapostasi.com.tr

Bize Ulaşın
Adınız

e-Posta

Konu

Mesaj

Güvenlik Kodu