''KDV İade İşlemleri Semineri'' yapıldı  
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirleri Odası (SMMMO) ''KDV İşlemleri Semineri'' düzenlendi.  
   2011-10-12 19:01:52  

     Seminere, Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, Vergi Müfettişi Ümman Cerit, Konya SMMMMO Başkanı İsmail Turan ile oda üyeleri katıldı.
     Turan, seminerin açılış konuşmasında, semineri düzenlemekteki amaçlarının, KDV iade işlemleri ile ilgili mesleklerinde yaşadıkları sıkıntılar ve bu konuda dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili, oda üyelerini bilgilendirmek olduğunu söyledi.
     Yerel anlamda çözülmesi gereken sorunları çözeceklerini belirten Turan, merkezden gelen sorunları ise üyelerden gelen talepler doğrultusunda Ankara'ya ileteceklerini ifade etti.
     Cerit ise seminerde yaptığı sunumda, 2010 yılında iade sisteminde yapılan değişikliklerden söz etti.
     Yeni sistemde Kontrol Raporu'nun dikkate alınarak iadelerin yapılacağını vurgulayan Cerit, ''2010'dan itibaren olumsuzluk girişi de yapılacak. Bu da sizlerin mükelleflere daha fazla açıklama yapmasını gerektiriyor. İş yükünüzde bir artış olsa da bu sistem sayesinde sahte belgelerle iade alım işlemleri zorlaştırılmış oluyor'' diye konuştu.
     Cerit, yeni sistemde genel ve özel esas kontrollerinin bulunduğuna dikkati çekerek sahte belgelerle ilgili kontrollerin, özel esas kontrolünden geçtiğini dile getirdi.
     İade sürecinde en fazla yaptıkları tespitin, ''1. alt mükellefin sahte belge kullanması'' olduğunu bildiren Cerit, sahte belge kullanımı tespit edilmesi durumunda mükellefin de 1. alt mükellef kadar sorumluluğunun bulunduğunu sözlerine ekledi. (AA)

(AA)
 
Bu Haber 230 Kez Okundu.  
   
 
 
 
  Yorumlar 0 Onay Bekleyenler 0  



600
   Karakter Kaldı.

Üye olmayan okurlarımızın yorumları "Misafir" kullanıcı adıyla yayınlanmaktadır.

Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

 
   
 
   
   


KÜNYE

ÖMER KARA GAZETECİLİK İLETİŞİM GIDA İNŞAAT TURİZM SAN. TİC.LTD. ŞTİ adına

İMTİYAZ SAHİBİ

ÖMER KARA

 

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

ÖNDER ÇİFTCİ

 

EDİTÖRLER

NİHAT ERDOĞAN

MURAT GÜZEL

MUSTAFA EKMEKCİOĞLU

 

REKLAM VE HALKLA İLİŞKİLER

ESER ALDEMİR

GÜLFEM ALADAĞ

KADİR ERGÜN

FADİME FEYZA TUNÇ

 

HUKUK DANIŞMANLARI

AV. SİNAN ÖZKAN

AV. ABİDİN GÜRSOY

İLETİŞİM

Sultan Cem Caddesi 1. Form Apt. No:1/23
Selçuklu/KONYA

Tel: 0 332 321 87 70

Faks: 0 332 321 87 69

bilgi@konyapostasi.com.tr

ajans@konyapostasi.com.tr

muhasebe@konyapostasi.com.tr

haber@konyapostasi.com.tr

reklam@konyapostasi.com.tr

spor@konyapostasi.com.tr

Bize Ulaşın
Adınız

e-Posta

Konu

Mesaj

Güvenlik Kodu