Selva’dan kojenerasyon tesisi  
İttifak Holding’e bağlı iştiraklerinden Selva Gıda kuracağı Kojenarasyon Tesisi ile kendi elektriğini üreterek hem çağdaş bir “enerji yönetimi” sistemine geçmiş hem de ülke ekonomisine katkı sağlamış olacak  
   2011-09-15 09:47:21  

Selva Gıda’ya kurulacak olan kojenerasyon tesisinde Gaz Motoru kullanılacak ve motorun yakıtı doğalgaz olacak. Tesisin kurulu elektriksel gücü bin 712kW, ısıl gücü bin 989kW olacak. Yatırım bedelinin ise 800 bin avro ile 1 milyon avro arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Selva Gıda’nın bugünkü üretim ve enerji tüketim değerleri referans alındığında; yine bugünkü elektrik ve doğalgaz birim fiyatlarına göre yatırım geri dönüş süresinin 3 yıl olması öngörülüyor.

Kojenerasyon, enerjinin hem elektrik hem de ısı formlarında aynı sistemden beraberce üretilmesi anlamına geliyor. Bu birliktelik, iki enerji formunun da tek tek kendi başlarına ayrı yerlerde üretilmesinden daha ekonomik neticeler oluşturuyor. Sadece elektrik üreten bir gaz türbini ya da motoru kullandığı enerjinin yüzde 30-40 kadarını elektriğe çevirebiliyor. Bu sistemin kojenerasyon şeklinde kullanılması halinde sistemden dışarıya atılacak olan ısı enerjisinin büyük bir bölümü de kullanılabilir enerjiye dönüştürülerek toplam enerji girişinin yüzde 70-90 arasında değerlendirilmesi sağlanıyor. İttifak Holding’in 03.12.2010 tarihinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na bildirerek duyurduğu kojenerasyon sistemi kurması ile ilgili duyuru metni de aşağıda bilginize sunulmuştur. İttifak Holding, kendi elektrik ihtiyacını karşılamak üzere 1 Milyon Euro’luk yatırımla kojenerasyon tesisi kuruyor. İlk yatırımını iştiraki Selva Gıda’ya yapacak olan İttifak Holding, hem çağdaş bir “enerji yönetimi” sistemine geçmiş hem de ülke ekonomisine katkı sağlamış olacak. Selva Gıda’ya kurulacak olan kojenerasyon tesisinde Gaz Motoru kullanılacak ve motorun yakıtı doğalgaz olacak. Tesisin kurulu elektriksel gücü 1712kW, ısıl gücü 1989kW olacak. Yatırım bedelinin ise 800 bin Euro ile 1 Milyon Euro arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Selva Gıda’nın bugünkü üretim ve enerji tüketim değerleri referans alındığında; yine bugünkü elektrik ve doğalgaz birim fiyatlarına göre yatırım geri dönüş süresinin 3 yıl olması öngörülüyor.

 

 

Konya Postası

(KONYA POSTASI)
 
Bu Haber 349 Kez Okundu.  
Anahtar Kelimeler
   
 
 
 
  Yorumlar 0 Onay Bekleyenler 0  



600
   Karakter Kaldı.

Üye olmayan okurlarımızın yorumları "Misafir" kullanıcı adıyla yayınlanmaktadır.

Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

 
   
 
   
   


KÜNYE

ÖMER KARA GAZETECİLİK İLETİŞİM GIDA İNŞAAT TURİZM SAN. TİC.LTD. ŞTİ adına

İMTİYAZ SAHİBİ

ÖMER KARA

 

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

ÖNDER ÇİFTCİ

 

EDİTÖRLER

NİHAT ERDOĞAN

MURAT GÜZEL

MUSTAFA EKMEKCİOĞLU

 

REKLAM VE HALKLA İLİŞKİLER

ESER ALDEMİR

GÜLFEM ALADAĞ

KADİR ERGÜN

FADİME FEYZA TUNÇ

 

HUKUK DANIŞMANLARI

AV. SİNAN ÖZKAN

AV. ABİDİN GÜRSOY

İLETİŞİM

Sultan Cem Caddesi 1. Form Apt. No:1/23
Selçuklu/KONYA

Tel: 0 332 321 87 70

Faks: 0 332 321 87 69

bilgi@konyapostasi.com.tr

ajans@konyapostasi.com.tr

muhasebe@konyapostasi.com.tr

haber@konyapostasi.com.tr

reklam@konyapostasi.com.tr

spor@konyapostasi.com.tr

Bize Ulaşın
Adınız

e-Posta

Konu

Mesaj

Güvenlik Kodu