Kaşık ekibi Letonya’da beğeniyle izlendi  
Letonya’da düzenlenen ve 7 farklı ülkeden belediyeler, STK’lar ve halk oyunu ekiplerinin katıldığı festival sona erdi. Meram Belediyesi Konya Kaşık Ekibi, festivalde en çok alkış alan ve beğenilen ekip oldu.  
   2011-09-13 15:11:39  

FESTİVAL YARARLI GEÇTİ

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, 8 – 10 Eylül 2011 tarihleri arasında Letonya’nın başkenti Riga’ya bağlı Kekava ilçesinde düzenlenen uluslar arası festivalin çok yararlı geçtiğini belirterek, “Yaklaşık 6 ay önce Avrupa Birliği hibe projesi kapsamında Letonyalı izcileri Konya’mızda misafir ettik ve şehrimizin tarihi - doğal güzelliklerini tanıttık. Biz de Kekava Belediyesi’nin davetlisi olarak meclis üyelerimiz, idarecilerimiz, Konya kaşık ekibimiz ve belediye çalışanlarımızdan oluşan bir heyetle birlikte festivale katıldık. Letonya ile birlikte Almanya, Estonya, Litvanya, Polonya ve Beyaz Rusya’dan ekiplerin katıldığı festivalde ülkemizi Konya’dan Meram Belediyesi, Bursa’dan da Nilüfer Belediyesi temsil etti” dedi.

ÜLKE İLİŞKİLERİ GELİŞİYOR

Festivalde Meram Belediyesi 2 ayrı stand açtı; Birinde MERMEK ürünleri sergilenirken diğerinde ise ülkemizin ulusal tatlıları tanıtıldı. Standı ziyaret edenlere geleneksel tatlılarımızla birlikte Konya şekeri ve gevrek ikramı yapıldı. Letonya büyükelçimiz Serap Özcoşkun da Meram Belediyesi stantlarını ziyaret ederek, “Ülke kültürümüze ve ekonomimize katkı sağlayacak bu çalışmanızdan dolayı tebrik ediyorum. Bu tür festivaller, ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi açısından son derece faydalıdır.” dedi.  Letonya’nın başkenti Riga’ya bağlı Kekava’da düzenlenen “VIA Kekava 2011” kültür festivali, kortej yürüyüşünden sonra Letonya halk oyunları gösterileriyle başladı. Festivale katılan gruplar, kendi ülkelerinin yöresel halk oyunlarını sahnelediler. Meram Belediyesi’nin Konya Kaşık Ekibi festivalde en çok ilgi gören ve alkış alan grup oldu.

Festivalin sonunda Kekava Belediye Başkanı Robert Jurkis, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı’ya teşekkür ederek şunları söyledi: “Festivalimiz önceki yıllara göre çok daha güzel ve renkli geçti. Bundan sonraki festivallerimize de bekliyoruz.”

Letonya’nın ulusal televizyonuna demeç veren Başkan Kalaycı, Hz. Mevlana'nın "Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler" sözünü hatırlatarak bu tür etkinliklerin önemine değindi.  Festivale farklı ülkelerden katılan belediye başkanları, kardeş belediye protokolleri yapılması ve ilişkilerin geliştirilmesi için yapılabilecek çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulundular. 

 

 

Konya Postası

(KONYA POSTASI)
 
Bu Haber 282 Kez Okundu.  
Anahtar Kelimeler
   
 
 
 
  Yorumlar 0 Onay Bekleyenler 0  



600
   Karakter Kaldı.

Üye olmayan okurlarımızın yorumları "Misafir" kullanıcı adıyla yayınlanmaktadır.

Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

 
   
 
   
   


KÜNYE

ÖMER KARA GAZETECİLİK İLETİŞİM GIDA İNŞAAT TURİZM SAN. TİC.LTD. ŞTİ adına

İMTİYAZ SAHİBİ

ÖMER KARA

 

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

ÖNDER ÇİFTCİ

 

EDİTÖRLER

NİHAT ERDOĞAN

MURAT GÜZEL

MUSTAFA EKMEKCİOĞLU

 

REKLAM VE HALKLA İLİŞKİLER

ESER ALDEMİR

GÜLFEM ALADAĞ

KADİR ERGÜN

FADİME FEYZA TUNÇ

 

HUKUK DANIŞMANLARI

AV. SİNAN ÖZKAN

AV. ABİDİN GÜRSOY

İLETİŞİM

Sultan Cem Caddesi 1. Form Apt. No:1/23
Selçuklu/KONYA

Tel: 0 332 321 87 70

Faks: 0 332 321 87 69

bilgi@konyapostasi.com.tr

ajans@konyapostasi.com.tr

muhasebe@konyapostasi.com.tr

haber@konyapostasi.com.tr

reklam@konyapostasi.com.tr

spor@konyapostasi.com.tr

Bize Ulaşın
Adınız

e-Posta

Konu

Mesaj

Güvenlik Kodu