Tohum sektörü Konya'da buluştu  
Türkiye'nin tahıl ambarı olma özelliğinin yanı sıra tohum üretim merkezlerinden Konya'da bu yıl ilk kez düzenlenen tohum fuarı törenle açıldı.  
   2011-09-08 17:45:26  

Aksaray yolu üzerindeki uluslar arası fuar merkezindeki 'Konya Tohum 2011' fuarının açılışına Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakcı ve İlhan Yerlikaya, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, ilgili kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra tohumları incelemek için çevre il ve ilçelerden gelen üreticiler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkan Vekili Namık Köklüsoy, tarımın stratejik öneminden bahsederek, kalite ve verim artışı sağlamak için sertifikalı tohum kullanımına dikkat çekti.

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkan Yardımcısı İsmail Haydaroğlu ise, bu yıl ilk kez açılan fuarın sektöre ışık tutacağını, önümüzdeki dönemlerde Konya Tohum Fuarı'nın uluslar arası bir marka olabileceğini belirtti.

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya da, üretimin bol olduğu bir Konya hayaline ulaşılacağını söyledi. Sertifikalı tohum kullanımı için çiftçiye destek verildiğini ve bu sayede kalitenin artmasının hedeflendiğini ifade eden Yerlikaya, "Artık modern üretimde topraksız tarım yapılması gündeme geldi. Bu Türkiye'de de uygulanmaya çalışılıyor. 10 yıllık AK Parti iktidarı döneminde sertifikalı tohum üretimi özel sektöründe katkılarıyla hızla arttı. Sertifikalı tohum kullananlara desteklerde verilmiştir.

Konya Ovasına gözümüz gibi bakmalıyız. Üretimi bol olan bir Konya hayal ediyoruz ve bu konuda önemli adımlar atacağız" dedi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da konuşmasında, fuarın organizasyonuna karşı çıkan bazı tohumculuk kuruluşlarını eleştirdi. Türkiye'nin 2023 ihracat hedefinin sadece yüzde 1'inin tohumla karşılanabileceğini ifade eden Vali Doğan, bu önemli konuda oluşturdukları sinerjinin direnişle karşılaştığını söyledi. Vali Doğan, "Bir takım tohumculuk kuruluşları oluşumu destekleyecekleri yerde, bu oluşuma engel olma gayreti gösterdiler. Oluşumumuzun karşısında olmanın, bu birlikteliğin önünde durmanın imkanı yoktur. Bunu hem üretici hem de firmaların fuara katılımıyla görmüş oluyoruz" diye konuştu.

İNGİLİZ PRENSİ'NİN TADINA BAKTILAR

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuar gezildi. Konya Valisi Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakcı ve İlhan Yerlikaya tohum firmalarının stantlarını dolaşarak bilgi aldı. Meram Ziraat Odası'nın standında Vali Doğan ile beraberindekilere Konya'da yeni yetiştirilmeye başlanan, 'İngiliz Prensi' adı verilen nektar ikram edildi. Nektarın tadına bakan Vali Doğan, üreticilerle bir süre sohbet etti.

550 bin dekar alan tohum üretilen Konya'da ilk kez açılan fuara gelecek yıllarda katılımın daha da artması bekleniyor. 'Konya Tohum 2011' Tohumculuk, Fidancılık, Bahçe Bitkileri, Zirai Mücadele, Sulama, Gübreleme ve Ekipmanları Fuarı 10 Eylül Cumartesi gününe kadar 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

 

Konya Postası

(KONYA POSTASI)
 
Bu Haber 282 Kez Okundu.  
Anahtar Kelimeler
   
 
 
 
  Yorumlar 1 Onay Bekleyenler 0  

misafir 2011/09/09 14:36
Tohum sekterün gelişmesi için güzel bir yatırım,konya ilini kalkındırmada ve iş sahası sektör olarak büyük işler yapılır. iyi çalışılırsa İl dışınada satış yapılır ve geliştirilir


600
   Karakter Kaldı.

Üye olmayan okurlarımızın yorumları "Misafir" kullanıcı adıyla yayınlanmaktadır.

Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

 
   
 
   
   


KÜNYE

ÖMER KARA GAZETECİLİK İLETİŞİM GIDA İNŞAAT TURİZM SAN. TİC.LTD. ŞTİ adına

İMTİYAZ SAHİBİ

ÖMER KARA

 

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

ÖNDER ÇİFTCİ

 

EDİTÖRLER

NİHAT ERDOĞAN

MURAT GÜZEL

MUSTAFA EKMEKCİOĞLU

 

REKLAM VE HALKLA İLİŞKİLER

ESER ALDEMİR

GÜLFEM ALADAĞ

KADİR ERGÜN

FADİME FEYZA TUNÇ

 

HUKUK DANIŞMANLARI

AV. SİNAN ÖZKAN

AV. ABİDİN GÜRSOY

İLETİŞİM

Sultan Cem Caddesi 1. Form Apt. No:1/23
Selçuklu/KONYA

Tel: 0 332 321 87 70

Faks: 0 332 321 87 69

bilgi@konyapostasi.com.tr

ajans@konyapostasi.com.tr

muhasebe@konyapostasi.com.tr

haber@konyapostasi.com.tr

reklam@konyapostasi.com.tr

spor@konyapostasi.com.tr

Bize Ulaşın
Adınız

e-Posta

Konu

Mesaj

Güvenlik Kodu