Bu 3 nezih işletmenin sahibi olan İsrafil Kösedağ, başarının sırrını ve müşteri memnuniyetini Konya Postası’na anlattı. Konya özgü yemekler ve fonksiyonel ortamlarla 3 işletmede de vatandaşlara hizmet verdiklerini ifade eden Kösedağ, müşteri memnuniyeti odaklı çalıştıklarını ve bu sektörde müşteri memnuniyetinin her zaman en ön planda olduğuna dikkat çekiyor.
HEM OKUDU HEM ÇALIŞTI
1969 Doğumlu ve 4 çocuk babası olan İsrafil Kösedağ, 1981 yılında Meram’da şuan ki hamamın bulunduğu yerde olan küçük bir köfteci dükkânında mesleğe çırak olarak başladı. Aynı yerde 7 yıl boyunca hiç ara vermeden çalışan Kösedağ, “İş hayatım aslında köfteci dükkânına başlamadan öncede vardı. İlkokula giderken sabah 6 gibi kalkar ve şuandaki Akçeşme’nin yanında simit fırınından simit alır eski pazarı diye bilinen yerde satardım. Öğlene kadar satar öğleden sonra ise okula giderdim. Hafta sonları ise boş kalınca ayakkabı boyacılığı yapardım. Aynı dönemde kısa bir süreliğine de şuan ki Hilton Otelinin bulunduğu yerde olan odun pazarında odun kırardım. Yaşıma göre çok ağır geldiği için kısa bir müddet sonra bırakmak zorunda kaldım. Tekrar boyacılığa devam ettim. Köfteci dükkânındaki 7 yıl süren iş hayatımı askerlikten ötürü bırakmak zorunda kaldım.18 aylık askerlik döneminden sonra tekrar Meram’a döndüm ve iş hayatına tekrar atıldım” dedi.
KENDİ İŞ YERİNİ KURMANIN HAYALİYLE ASKERLİK YAPTI
Askerdeyken hep kendi işini kurmanın hayalini kurduğunu ifade eden deneyimli işletmeci İsrafil Kösedağ, bu hayali gerçekleştirmek için ilk adımı 1992 yılında attı. Kösedağ, Şuan ki Çamlıbel Aile Çay Bahçesinin yanında bulunan otoparkı ve yine hamamın arkasındaki otoparkın işletmeciliğini aldı. Otoparkları o dönemin ücretlerine göre yüksek bir ücrete kiraladı. Bu da maddi olarak sıkıntı yaşamamasını sağladı.
KARDEŞİYLE ARAÇ YIKADILAR
İsrafil Kösedağ ilk iş deneyimini ve kendi işini kurmak için yaptığı çalışmalara şöyle anlatıyor;
“Kardeşim Tarık ile ne yapabiliriz diye elimizdeki işi nasıl geliştirir ve müşterilerimizi nasıl çoğaltırız diye düşündük ve otoparka gelen araçları yıkamaya karar verdik. Aldık elimize kovaları başladık araç yıkamaya. Bu şekilde müşterilerimizde memnun kalıyor ve3 otopark ücretinin yanında verdikleri bahşişleri arttırıyorlardı. Bu şekilde işin maddi kısmını bir nebzede olsa çözmeye başladık. 1994 yılına geldiğimizde küçük bir köfteci dükkânına ortak oldum.7 yıl boyunca yaptığım mesleğe yeniden dönmüş oldum” dedi.
KONYA MERAM’SIZ, MERAM ÇAMLIBELSİZ ASLA!
1995 yılında o zaman Hanedan olan ve şuan ki Çamlıbel Aile Çay Bahçesini devir alan İsrafil Kösedağ, içerde ve çevresinde çok büyük düzenlemeler yaparak ailece vatandaşların gelip oturacağı dinleneceği ve misafirlerini ağırlayabilecekleri nezih bir ortam hazırladı. Çamlıbel Aile Çay Bahçesi’nin Konya’nın en eski mekânlarından birisi olma özeliğini taşıdığı içinden ayrı bir önem taşıdığına dikkat çeken Kösedağ, Buraya gelen misafirlerimize en iyi hizmeti sunmaya gayret gösteriyoruz. 2002 yılında Ankara Kocatepe Çamlıbel diye 3’ncü işyerimizi açtık. 3 yıl boyunca çalıştırdık. Konya’daki işlerimizin yoğunluğu sebebiyle Ankara’ya gidip gelmek genel anlamda işlerimizi aksatıyordu. Bu şekilde devam etmenin buradaki işlerimizi etkilediğini fark edince bıraktık. Tamamen Konya’ya yöneldik yeniden. İşimiz gereği et tüketiminin fazla olmasından dolayı ve müşterilerimize kendi ellerimizle hazırladığımız etlerden yedirmek istedik ve 2003 yılında Nalçacı Caddesinde Çamlıbel Et Galerisini faaliyete geçirdik. Burası açtığımız 4’cü iş yerimiz oldu. Çamlıbel’de olsun Meram Konya Mutfağında olsun Hazbahçe’de olsun müşterilerimize verdiğimiz etlerin hepsini buradan temin etmeye başladık. İlerleyen dönem içerisinde çok isabetli bir karar olduğunu da müşterilerimizin memnuniyetlerini belirtmelerinden anladık.2007 yılında Meram’da bulunan Kösedağ Restaurantı 5’inci işyerimiz olarak devir aldık ve Meram Konya Mutfağı adı altında hizmete sunduk. Yine aynı dönem içerisinde kardeşlerim ve kayınbiraderim Murat Bey’le birlikte Hazbahçe 1 ve 2 restaurantlarını faaliyete geçirdik. Hazbahçe 1 Hatıp Çevreyolu Kavşağında,Hazbahçe 2 ise Huzurevi yanında yer alıyor.Hazbahçe ve düğün bahçesinde kendin pişir kendin ye, şeklinde hizmetimiz var” diye konuştu.
YATIRIMLAR DEVAM EDECEK
30 yıla yaklaşan iş tecrübesi ile sektördeki çalışmalarını daha sağlıklı ve emin adımlarla yürüten İsrafil Kösedağ, “Yeni atılımlar yapmak ve yeni işyerleri faaliyete geçirip gerek ülke ekonomisine ve gerekse Konya’mız istihdam konusunda katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Şehir merkezinde ve Hatıp tarafında düğün salonu ve restaurant şeklinde bu yatırımlarımızı gerçekleştirmek istiyoruz. Şuan çalışmalarımız var. Konyalı hemşerilerimize de gösterdikleri bu ilgi ve alakadan dolayı özelikle teşekkür etmek istiyorum. Yine sizin aracılığınız ile yaklaşmaktan olan Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hemşerilerimizin ve tüm İslam aleminin sağlıklı huzurlu ve mutlu bir Ramazan ayı geçirmelerini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
(KONYA POSTASI)