İŞ DÜNYASININ TALEPLERİ ARAŞTIRILIYOR
Rektör Babaoğlu ‘üniversite-sanayi işbirliği yetersizdir, üniversite yeterince piyasaya açılmıyor, sorunlarımızla ilgilenmiyor’ şeklinde üniversitelerin eleştirildiklerini ifade ederek, bu ihtiyaca cevap verebilmek üzere bir yazı yazdıklarını, yazı ekinde bir anket olduğunu ve ankette nasıl bir işbirliği olması gerektiğinin ve iş dünyasının taleplerinin araştırıldığını belirtti.
200 FİRMAYLA YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜLECEK
Bu kapsamda Rektör Danışmanı Prof. Dr. Osman Okka öncülüğünde ilk 200 firmamıza da yüz yüze gidilip görüşüleceğini belirten Rektör Babaoğlu, hazırlanan anket sonucunda iş dünyasının taleplerine göre işbirliği alanları ortaya konulacak, öğrencilerin pratik uygulamalarını işyerlerinde yapabilmeleri için istekli firmalarımız tespit edilecek, eksik görülen alanlarda firmalara rehberlik hizmeti için önderlik de yapılacaktır’ dedi.
SEKTÖRLERİN SORUNLARINA CEVAP VERİLECEK
Anketin yazılı olarak cevaplanıp postayla gönderilebileceği gibi, üniversite web sitesinden elektronik ortamda da doldurulabileceğini belirten Rektör Babaoğlu, sahaya inen bir üniversite olarak bu sektörlerin sorunlarına cevap verecek şekilde KTO Karatay Üniversitesi yapılanmaktadır’ dedi.
Rektör Babaoğlu ‘bu tür geniş çaplı bir üniversite sanayi ve ticaret dünyası anketi bizlere önemli yol gösterici olacaktır. İş dünyasına vereceklerimiz yanından onlardan öğreneceklerimiz de vardır. Anketin gönderildiği firmalarımızdan geri dönüşlerini bekliyoruz’ diye ilave etti.
(KONYA POSTASI)