ARKEOLOJİ’NİN ESERLERİ YED-İ EMİNDE
Selçuk Üniversitesi bünyesinde kurulması uzun süredir planlanan müze için harekete geçildi. En son şikayet üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı, üniversitenin Arkeoloji Bölümü envanterinde bulunan ve arkeolojik kazılardan edinilmiş tarihi eserlere el koyarak yed-i eminde muhafaza altına almıştı.
180 MİLYON DOLARLIK KOLEKSİYON
Kurulacak müzede, bu tür envantere kayıtlı tarihi eserlerle birlikte ünlü koleksiyoner Aydın Dikmen’in bir teşhir salonuna adının verilmesi karşılığında bağışladığı yaklaşık 180 milyon dolar değerindeki koleksiyonu da sergilenecek. Dikmen’in koleksiyonunun 60 milyon dolarlık ilk bölümü iki yıl önce üniversiteye kazandırılmıştı. Müzenin kurulmasının ardından geri kalan 120 milyon dolarlık bölüm de üniversiteye kazandırılacak.
İHALE SÜRECİNE GİRİLDİ
Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut, “Üniversitemize bir müze kazandırma konusundaki projemiz 3 yıldır gündemdeydi. Ancak mali yetersizlik ve yasal izinler konusunda yaşadığımız bazı sıkıntılar sebebiyle bu yıla kadar programa alamamıştık. Ancak müzeyi hayata geçirmek bu yılki programımızda var. İhale öncesi çalışmaları sürdürüyoruz. Önümüzdeki aylarda da müzenin yapımı için ihaleye çıkılacak” dedi.
(KONYA POSTASI)