Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen spor okullarının bu sezonki kayıtları başladı. Branşlarda eğitimler başlarken, okulların kapanması ardından sayının da artması bekleniyor.
Basketbol branşı eğitmenlerinden İhsan Ünal okulların kapanması ile birlikte sayının artmasını beklediklerini belirterek, “Asıl antrenmanlar okul kapandıktan sonra 20 Haziran’da başlayacak. Katılım şu an için geçen seneye nazaran az. Bunun sebebi ise geçen sene Basketbol Dünya Şampiyonasının Türkiye’de yapılmasıydı sanırım.” diye konuştu.
Ünal amaçlarını ise şu sözlerle özetliyor, “Burada yapmak istediğimiz çocuklarımızı sporcu yapamasak bile onları kötü alışkanlıklardan kurtarmak, sosyalleştirmek ve çevreye duyarlı insanlar olmalarını sağlamak. Yetenekli çocuklarımız illaki çıkacaklar, bu çocuklarımızı da kulüplere yönlendirerek önlerini açmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
(KONYA POSTASI)