Beyin kanamalarına karşı önleminizi alın!  
Tüm dünyada ölümle sonuçlanan ve sakat bırakabilen hastalıklar arasında ilk üçte yer alan beyin kanamaları çoğunlukla belirti vermeden sinsice ilerleyebiliyor.  
   2011-06-12 12:11:06  

Pek çok farklı nedenle meydana gelebilen kanamalar, travma ve kazaların yanı sıra; gizli kalmış tansiyon ve kolesterol yüksekliği gibi, yıllarca ilerlemesini sürdürmüş hastalıkların bir sonucu olarak görülebiliyor. Özel BSK Konya Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Ayhan Kart, beyin kanamaları ve korunma yolları hakkında bilgi verdi.

BEYİN KANAMALARININ BÜYÜK BİR KISMI ÖNLENEBİLİR!

Yalnızca yaşlılarda değil gençlerde de beyin kanamalarının görülme sıklığına dikkat çeken Op. Dr. Kart, “Beyin kanamalarına yol açan başlıca sebepler çocukluk ve gençlik çağında görülen kafa travmaları ve doğumsal kusurlarken,  ileri yaşlarda hipertansiyon ve kalp hastalıkları da beyin kanamalarının nedenleri arasında ön sıralara çıkmaktadır. Bu açıdan bakıldığında, beyin kanamalarının büyük bir kısmının önlenebilir olduğunu söylenebilir. Hastalıklara yol açan risk faktörlerini ortadan kaldırmak ve düzenli kontroller, hastalığın neden olabileceği beyin kanamalarından korunmaya yardımcı olmaktadır” dedi.

KOLESTEROL VE YÜKSEK TANSİYON BEYİN KANAMALARINA ZEMİN HAZIRLIYOR

Op. Dr. Ayhan Kart, beyin kanamalarına neden olan hipertansiyon ve damar sertliği hastalıklarının aniden ortaya çıkmadığının, çoğu zaman doğumla başladığının altını çizdi ve şöyle devam etti; “Bu hastalıklar hiçbir belirti olmadan yıllarca ilerleyip, 40’lı yaşlardan itibaren kendini göstermeye başlayabilir. Hastalığın temelinde; damarlarda biriken kolesterol ve kalsiyumun neden olduğu damar esnekliği kaybı bulunmaktadır. Esnekliğin kaybeden damar duvarları, kalbin her atımında daha fazla gerilirken; daha yüksek basınç ile çalışan kalp, daha çok yorulmaktadır. Süreç devam ederse, kan basıncındaki artış organlarda beslenme bozukluğuna bağlı zararlara ve damar duvar yırtılmalarına neden olur. Bu tür damar yırtılmaları beyinde meydana geldiğinde ise, kanama miktarına bağlı olarak ciddi hasarları beraberinde getirmektedir.”

DOĞUŞTAN VAR OLAN BEYİN DAMARI KUSURLARI HIZLA TEDAVİ EDİLMELİ!

Doğumdan itibaren, kişinin beyninde var olan damarsal bozuklukların ve aileden geçen kalp damar hastalığı yatkınlığının beyin kanamalarını tetikleyebileceğini belirten Op. Dr. Kart, “Bu kişilerde çevresel risk faktörlerinin en aza indirilmesi gerekmektedir. Öte yandan beyinde tespit edilen baloncuk (anevrizma) ve damar yumakları (AVM) gibi doğumsal kusurlar, yüksek kanama riski oluşturduğundan hızla tedavi edilmeli, gerekirse cerrahi müdahale ile çıkarılmalıdır. Nedeni ne olursa olsun, tüm beyin kanamalarında ilk 12-24 saat içinde gerçekleştirilen müdahale, başarı şansını oldukça yükseltmektedir. Uzun vadede, vücudumuzun taşıdığı kişiye özel riskleri hesaplayarak yaşantımızı şekillendirmek,  fazla kilolardan kurtulmak, düzenli spor yapmak, stresi yönetmek,  sigaradan uzak kalmak, hastalıklarla mücadelede yardımcı olacaktır” şeklinde konuştu

(KONYA POSTASI)
 
Bu Haber 250 Kez Okundu.  
   
 
 
 
  Yorumlar 0 Onay Bekleyenler 0  



600
   Karakter Kaldı.

Üye olmayan okurlarımızın yorumları "Misafir" kullanıcı adıyla yayınlanmaktadır.

Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

 
   
 
   
   


KÜNYE

ÖMER KARA GAZETECİLİK İLETİŞİM GIDA İNŞAAT TURİZM SAN. TİC.LTD. ŞTİ adına

İMTİYAZ SAHİBİ

ÖMER KARA

 

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

ÖNDER ÇİFTCİ

 

EDİTÖRLER

NİHAT ERDOĞAN

MURAT GÜZEL

MUSTAFA EKMEKCİOĞLU

 

REKLAM VE HALKLA İLİŞKİLER

ESER ALDEMİR

GÜLFEM ALADAĞ

KADİR ERGÜN

FADİME FEYZA TUNÇ

 

HUKUK DANIŞMANLARI

AV. SİNAN ÖZKAN

AV. ABİDİN GÜRSOY

İLETİŞİM

Sultan Cem Caddesi 1. Form Apt. No:1/23
Selçuklu/KONYA

Tel: 0 332 321 87 70

Faks: 0 332 321 87 69

bilgi@konyapostasi.com.tr

ajans@konyapostasi.com.tr

muhasebe@konyapostasi.com.tr

haber@konyapostasi.com.tr

reklam@konyapostasi.com.tr

spor@konyapostasi.com.tr

Bize Ulaşın
Adınız

e-Posta

Konu

Mesaj

Güvenlik Kodu