‘Ülke bizim, karar sizin’  
Miting için Konya’ya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hükümet Meydanı’nda çiçeklerle karşılandı.  
   2011-06-01 20:55:23  

Miting aracında 14 milletvekili adayı ve İl Başkanı Ali Yücel ile birlikte alanı dolduran partilileri selamlayan Bahçeli, konuşmasında 12 Haziran seçimlerinin mutlaka önemsenmesi ve sandığa gidilmesini istedi.

HIYANET DÖNEMİNE GELMİŞSİN SEN

Hükümet Meydanı’nda kendisini dinlemek için gelen yoğun kalabalığa seslenen Bahçeli, AK Parti’nin iktidardan uzaklaştırılma vaktinin geldiğini ifade ederek, “Evinizde aşınız kaynıyor mu ?, ekonomik durumunuz iyimi, güven ortamında çocuklarınızla yaşama umudunuz koruyabildiniz mi ?, Hayır, o zaman nasıl olurda başbakan durmak yok yola devam diyor. Halkın vereceği cevap sandıkta, sayın başbakan yeter artık dur ve git demeleri lazım. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidardan uzaklaşma zamanı gelmiştir. 3. dönem birlikte yürümek mümkün değildir” dedi. Kendi tabirleri ile çıraklık ve kalfalık döneminin ardından 12 Haziran seçimlerinde halktan ‘Ustalık’ dönemi için destek isteyen Başbakan’ın, Diyarbakır mitinginde oy için bazı ifadeler kullandığını söyleyen Bahçeli, “Bin yıllık kardeşlik tartışması başlatılmış ve cumhuriyetin bütün değerleri sorgulanır hale gelmiştir. Başbakan, ‘Demokratik Açılım’ zırvasıyla ülkeyi yıkım projesine muhatap ettin, şimdi ülkenin geldiği noktayı görüyorsun. Bir edepsiz polise tokat atabiliyor. Bir başka edepsiz kalkıp başka bir şey yapıyor, Sayın Başbakandan ses yok, çünkü Kuzey Irak’ta Mehmetçiğe çuval geçirildiğinde de sesi çıkmamıştı. Bugünde Diyarbakır’da Anayasa değişikliği ile ilgili bazı ifadeler kullanıyor, eğer bu niyetle 12 Haziran’da milletinden yetki alıp Anayasa’yı değiştireceksen şimdiden ‘Hıyanet’ dönemine gelmişsin sen.” diye konuştu.

 6 HAZİRAN’DA DİYARBAKIR’DA OLACAĞIM

  6 Haziran tarihinde Diyarbakır’da partisince düzenlenecek mitinge katılacağını vurgulayan Bahçeli, bu mitingden Başbakan Erdoğan’ın rahatsız olduğunu ileri sürdü. Bahçeli sözlerine şöyle devam etti; “ MHP’nin Diyarbakır’a gidişinden rahatsız olan bugünkü Sayın Başbakan, Adalet ve Kalkınma Partisi zihniyeti devletin bürokratlarını kullanarak şimdiden MHP-PKK sataşması veya bir grup ülkücü Diyarbakır’a gidecekmişte orada mitingi sabote edip oyunu artıracakmış. Bu ne şerefsizliktir, bu ne ahlaksızlıktır. Milliyetçi Hareket canını verdiği gibi bugünde verir ama ülkesine ve milletine bir toplu iğne ucu kadar zarar verdirmemek için elinden gelen gayreti gösterir. O zannediyor ki, Diyarbakır’a bunlar gitmesinler. Şimdi Selçuklu Başkenti’nden başkentinden söylüyorum, Diyarbakır’a inadına gideceğim. Orada bir kişi de karşılasa ne diyeceğimi, ne de ne söylediğimi sizlere olduğu gibi kıvırmadan aynısı söyleyeceğim. Çünkü bu ülke bizim, bu ülkeden ne bir kum tanesi ne bir insan kaybına rıza gösteririz. Biz bin yıllık kardeşliğin sevdalısıyız. Diyarbakır’da kardeşliğin sembolü olarak tarihe kayıt düşecek bir toplantı yapacağız.”

MİTİNGDEN NOTLAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Konya mitinginde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkatlerden kaçmadı. Geçtiğimiz Pazar günü Konya’da BDP destekli adayın mitingi sonrası ve Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsünde karşıt grupları arasında yaşanan gerginlik sonrası MHP mitinginde provokasyon olabileceği ihtimali üzerine yoğun güvenlik önlemleri alındı. İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, miting sırasında alana gelerek önlemleri yerinde inceledi, görevlendirmeler yaptı. Çatılara yerleştirilen Özel Harekat Polisleri dürbünleri ile miting alanını sürekli takip etti.

(KONYA POSTASI)
 
Bu Haber 529 Kez Okundu.  
   
 
 
 
  Yorumlar 2 Onay Bekleyenler 0  

misafir 2011/06/02 16:43
Bu millet her zaman gerçekleri görecektir. MHP de büyüyecektir. Teşekkürler Konya
misafir 2011/06/01 23:10
aBaraj altı diyenler kına yaksınlar. MHP ihanet teşini söndürmek üzere gümbür gümbür geliyor. Selam size bozkurtlar. Mahiniur mahi


600
   Karakter Kaldı.

Üye olmayan okurlarımızın yorumları "Misafir" kullanıcı adıyla yayınlanmaktadır.

Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

 
   
 
   
   


KÜNYE

ÖMER KARA GAZETECİLİK İLETİŞİM GIDA İNŞAAT TURİZM SAN. TİC.LTD. ŞTİ adına

İMTİYAZ SAHİBİ

ÖMER KARA

 

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

ÖNDER ÇİFTCİ

 

EDİTÖRLER

NİHAT ERDOĞAN

MURAT GÜZEL

MUSTAFA EKMEKCİOĞLU

 

REKLAM VE HALKLA İLİŞKİLER

ESER ALDEMİR

GÜLFEM ALADAĞ

KADİR ERGÜN

FADİME FEYZA TUNÇ

 

HUKUK DANIŞMANLARI

AV. SİNAN ÖZKAN

AV. ABİDİN GÜRSOY

İLETİŞİM

Sultan Cem Caddesi 1. Form Apt. No:1/23
Selçuklu/KONYA

Tel: 0 332 321 87 70

Faks: 0 332 321 87 69

bilgi@konyapostasi.com.tr

ajans@konyapostasi.com.tr

muhasebe@konyapostasi.com.tr

haber@konyapostasi.com.tr

reklam@konyapostasi.com.tr

spor@konyapostasi.com.tr

Bize Ulaşın
Adınız

e-Posta

Konu

Mesaj

Güvenlik Kodu