Meslek Liseliler projelerini sergiliyor  
Konya genelindeki mesleki eğitim kurumlarının düzenlediği Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı açıldı. Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı projelerin sergilendiği fuarda, projeler birbiriyle yarıştı.  
   2011-05-24 19:25:42  

İŞSİZLİĞİN ÇÖZÜMÜ MESLEK LİSELERİNDE

Mevlana Kültür Merkezi’nde 27 Mayıs tarihine kadar açık olacak fuara Vali Yardımcısı

Hayri Sandıkçı, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, İŞ-Kur Bölge Müdürü Tahsin Güven, çok sayıda davetli, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, işsizliğin meslek liseleri çözebileceğine dikkat çekti. Meslek liselerinin eğitim oranının yüzde 70 oranlarında arttırılmasıyla işsizliğin önüne geçilebileceğini aktaran Sandıkçı, mesleki eğitim kurumlarının bu açıdan çok önemli olduğunu anlattı. Rekabetin artmasıyla mesleki eğitim kurumlarının öneminin arttığına dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise, işsizliğin çözüm noktasında mesleki eğitim kurumlarının büyük öneme sahip olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından öğrencilerin sunduğu folklor gösterisi de büyük beğeni toplarken, öğrencilerin ve öğretmenlerin hazırladığı projelerden dereceye girenlere plaket takdim edildi.

KATLANABİLİR SEÇİM SANDIĞI İLGİ ÇEKTİ

Hazırlanan projeleri gezen Sandıkçı ve Şahin projeler hakkında bilgi aldı. Günlük hayatta birçok kolaylık sağlayan projelerin sergilendiği fuarda en dikkat çeken proje ise şeffaf ve katlanabilir seçim sandığı oldu. Çumra Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Ahşap ve Teknolojisi Alanı Öğretmeni Harun Önsesveren’in hazırladığı proje ile seçimde kullanılan sandıkların yerini daha pratik ve taşınması kolay sandık yerini alıyor. Projesi hakkında bilgi veren Önsesveren, “Geliştirdiğimiz proje ile ülke ekonomisine katkı sağlamayı ve yapılacak olan seçimlerde de büyük bir kolaylık sağlamayı amaçlıyoruz” dedi. Irak’ta dahi bu tür sandıkların kullanıldığını söyleyen Önsesveren, “Irak’ta kullanılan bu sandıklar niye ülkemizde kullanılmasın diyerek bu sandığı ürettim” diye konuştu. Projesini YSK’ya sunduğunu ancak olumlu bir yanıt alamadığını kaydeden Önsesveren, bu yüzden seri üretime geçemeyeceğini bildirdi. Geliştirdiği seçim sandığının katlanır olması nedeniyle taşımada ve depolamada fazla yer kaplamadığını dile getiren Önsesveren, bu sayede seçim hazırlıkları öncesinde ve sonrasında büyük kolaylık sağlayacağını ifade etti. Kendi sandığının ekonomik açıdan da avantajlı olduğunu aktaran Önsesveren, “YSK’nın yaptırmış olduğu katlanmayan şeffaf seçim sandıklarından 1/3 ve taşıma maliyetinden 1/10 daha ucuza benim projem gerçekleşmekteydi” ifadelerini kullandı.

(KONYA POSTASI)
 
Bu Haber 276 Kez Okundu.  
Anahtar Kelimeler
   
 
 
 
  Yorumlar 0 Onay Bekleyenler 0  



600
   Karakter Kaldı.

Üye olmayan okurlarımızın yorumları "Misafir" kullanıcı adıyla yayınlanmaktadır.

Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

 
   
 
   
   


KÜNYE

ÖMER KARA GAZETECİLİK İLETİŞİM GIDA İNŞAAT TURİZM SAN. TİC.LTD. ŞTİ adına

İMTİYAZ SAHİBİ

ÖMER KARA

 

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

ÖNDER ÇİFTCİ

 

EDİTÖRLER

NİHAT ERDOĞAN

MURAT GÜZEL

MUSTAFA EKMEKCİOĞLU

 

REKLAM VE HALKLA İLİŞKİLER

ESER ALDEMİR

GÜLFEM ALADAĞ

KADİR ERGÜN

FADİME FEYZA TUNÇ

 

HUKUK DANIŞMANLARI

AV. SİNAN ÖZKAN

AV. ABİDİN GÜRSOY

İLETİŞİM

Sultan Cem Caddesi 1. Form Apt. No:1/23
Selçuklu/KONYA

Tel: 0 332 321 87 70

Faks: 0 332 321 87 69

bilgi@konyapostasi.com.tr

ajans@konyapostasi.com.tr

muhasebe@konyapostasi.com.tr

haber@konyapostasi.com.tr

reklam@konyapostasi.com.tr

spor@konyapostasi.com.tr

Bize Ulaşın
Adınız

e-Posta

Konu

Mesaj

Güvenlik Kodu